• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Міністерство у справах ветеранів України провело Всеукраїнський відбір до національної збірної команди України для участі в міжнародних змаганнях «United States Air Force Trials»

Змагання, що включали вісім видів адаптивного спорту, були організовані Мінветеранів, спільно з ГО «Ігри Інвіктус Україна», ГО «Повернись живим» та БО «Стратком Україна» і є частиною Єдиного календарного плану фізкультурнооздоровчих, спортивних заходів та змагань України на 2023 рік.

Загалом, до участі у спортивних змаганнях, які тривали з 12 по 14 грудня, приєдналося близько 170 ветеранів війни та чинних військовослужбовців. З них 30 учасників представлятимуть українську ветеранську та військову спільноту на міжнародній арені, а саме – у Сполучених Штатах Америки вже цієї весни. Передував змаганням двотижневий навчально-тренувальний збір із загальної фізичної підготовки. Вже у січні учасників збірної національної команди України обере спеціальна комісія.

Розпочалися відбіркові змагання «United States Air Force Trials 2024» з урочистого відкриття, ведучим якого був Олександр Будько, з позивним «Терен». Олександр — ветеран російсько-української війни.

Організатори насамперед зауважили: ці змагання сприятимуть одужанню та реабілітації військовослужбовців і ветеранів війни, які отримали травми, поранення чи захворювання під час виконання своїх службових обовʼязків. А ще серед основних цілей «United States Air Force Trials 2024» – залучати якомога більше ветеранів та військових до фізичних занять, популяризувати адаптивні види спорту серед ветеранів.

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час відвідин змагань в межах Всеукраїнського відбору до складу Національної збірної команди України на участь в United States Air Force Trials зауважила: «Активне заняття ветеранами адаптивними видами спорту – це перемога над собою на шляху відновлення та повернення до мирного життя». За результатами відбору команда з 30 учасників представлятиме нашу країну на міжнародних змаганнях у ЛасВегасі, штат Невада, США.

Заступник міністра у справах ветеранів України Світлана Кашенець відзначила, що такі тренувальні збори є важливими для ветеранів, зокрема для новачків у спорті, адже вони дозволяють краще адаптуватися та підготуватися до змагань. Вона також подякувала тренерам за роботу, що надихає і підтримку учасників.

Тетяна Ломакіна, радниця-уповноважена Президента України з питань безбар'єрності, говорила про необхідність змін у законодавстві для інтеграції адаптивного спорту у загальну спортивну систему. Вона підкреслила, що це допоможе створити кращі умови для занять спортом ветеранами, включаючи підготовку професійних тренерів та створення належних спортивних баз.

Руслана Величко-Трифонюк, в.о. Виконавчого директора Українського ветеранського фонду, підкреслила значення підтримки захисників в спортивних змаганнях. Адже участь у спорті не тільки сприяє фізичному відновленню ветеранів, але і є важливою частиною їхньої соціальної адаптації та психологічного відновлення.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk