• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Стань на варті свого серця: Дні здоров’я в організованих колективах Полтави

Усе просто: щоб захистити себе від інфаркту та інсульту, піклуйтеся про своє здоров’я щодня. Саме таким був головний меседж Днів здоров’я, що протягом грудня поточного року відбулися в кількох організованих колективах Полтави у рамках інформаційної кампанії «Стань на варті свого серця». Кампанія спрямована на зниження поширеності поведінкових факторів ризику серцево-судинних захворювань.

У ході Днів здоров’я команди медичних фахівців проводили скринінг на ризики виникнення серцево-судинних захворювань серед співробітників підприємств та установ обласного центру. У зоні особливої уваги були чоловіки віком старше 35 років. Адже відомо, що саме чоловіки зазвичай більш прихильні до шкідливих звичок і менше, ніж жінки, слідкують за своїм здоров’ям. Частіше саме вони не звертають уваги на симптоми тих чи інших захворювань, звертаються до лікарів набагато пізніше, коли недуга вже не дозволяє жити повноцінно. Статистика також свідчить, що середня тривалість життя чоловіків на 10 років менша, ніж жінок.

Дні здоров’я були покликані зламати класичний стереотип поведінки і стимулювати молодих чоловіків бути більш відповідальними до свого здоров’я.

Чоловікам пропонували визначення рівнів цукру та холестерину у крові, вимірювання артеріального тиску. Усім бажаючим фахівці обчислили індекс маси тіла та надали детальні рекомендації щодо здорового харчування.  Паралельно всі учасники Днів здоров’я отримували корисну друковану продукцію з порадами щодо здорового способу життя, зміни рухового режиму, практичними кроками для подолання шкідливих звичок.

Всього у Днях здоров’я взяли участь понад три сотні працівників підприємств та установ Полтави. Серед них переважну більшість складали чоловіки (94 %). Віковий склад усіх обстежених такий: 31-40 років – 22%, 41-50 років – 31,6%, 51-60 – 29,3% , 61-70 років – 16%, старше 71 – 1%.

Визнали свою залежність від вживання тютюну 66 чоловіків і 3 жінки (курять щоденно).

Вперше виявлено підвищений рівень глюкози у крові 73 людей. Підвищений рівень холестерину – у 38 обстежених полтавців. Підвищений артеріальний тиск на момент обстеження мали 133 людей! Кожному, хто за отриманими показниками обстежень перебуває у зоні підвищеного ризику серцево-судинних захворювань, рекомендовано терміново звернутися до свого сімейного лікаря. Адже своєчасно розпочате лікування дозволить уникнути важких ускладнень.

Інформаційна кампанія «Стань на варті свого серця» ініційована громадською організацією «Життя» у партнерстві з ДУ «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України». Вона здійснюється у рамках проєкту «Діємо для здоров’я» за фінансової підтримки Швейцарії та має на меті скорочення поширеності неінфекційних захворювань в Україні та запобігання передчасній смертності від НІЗ в Україні.

Довідково: серцево-судинні захворювання становлять 64% смертей в Україні та є основною причиною інвалідизації й втрати працездатності серед чоловіків.  Найпоширенішими з цих хвороб є інфаркт та інсульт.

КП «Полтавський обласний центр громадського здоров’я ПОР»

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk