• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Прем’єра вистави й театральної премії – як у Полтаві відзначили Міжнародний день театру

У Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені М.В. Гоголя відбулися тематичні урочистості до Міжнародного дня театру. Гоголівці презентували полтавським глядачам музичну комедію «Нью-Йорк, Нью-Йорк!», режисером-постановником якої став заслужений діяч мистецтв України Сергій Павлюк.

Привітав із професійним святом театральних діячів заступник голови облдержадміністрації Микола Білокінь.

– Наш театр добре відомий в Україні, знають про нього і за її межами. Гоголівцям аплодують в Італії, Польщі, США, Канаді. Й полтавські глядачі повсякчас радо відвідують вистави театру. Аншлаги збирають не тільки прем’єри, а й уже добре відомі нашій публіці постановки. Театр розвивається і це дуже приємно, – зазначив заступник голови облдержадміністрації Микола Білокінь.

Гоголівцям вручили Почесні грамоти й подяки обласної ради, грамоти Департаменту культури і туризму облдержадміністрації, Почесні грамоти виконавчого комітету Полтавської міської ради. Відзначили ветеранів театру.

– Міжнародний день театру завжди відзначають у розпал театрального сезону. Для нашого колективу цей період особливий. Завжди до 27-го березня готується чергова прем’єра. Майже одразу – з першого квітня – стартує тиждень яскравих вистав театрів різних міст України в межах регіонального фестивалю театрального мистецтва «В гостях у Гоголя». Цей період надзвичайно цікавий і дуже складний, – розповів голова Полтавського осередку Національної спілки театральних діячів України Богдан Чернявський.

Директор Харківського Будинку актора імені Леся Сердюка, голова Харківського міжобласного відділення Національної спілки театральних діячів України (НСТДУ), заслужений артист України Ігор Арнаутов вручив гоголівцям членські квитки НСТДУ. Також він нагородив премією «Людина театру» завідуючу трупою Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.В. Гоголя Валентину Кусакіну.

– Свого часу Харківське міжобласне відділення (НСТД України, – прим.) запровадило премію «Людина театру». Справа в тім, що найчастіше відзнаки вручають акторам, режисерам, композиторам, художникам, продюсерам. Але люди театру – це не тільки ті, хто виходить на сцену. Театр – великий і дуже крихкий організм. У ньому деякі люди працюють десятиліттями, а їх майже ніхто не знає. Ми запровадили премію, щоб визначати й нагороджувати людей театру – тих, для кого театр не тільки хліб, а й повітря, без якого неможливо прожити і дня; тих, без кого театр стає іншим, – розповів Ігор Арнаутов.

Презентували під час урочистостей і нову театральну премію – «Гоголь наш». Одержали її четверо гоголівців.

– Полтава заснувала свою премію. Це спільний проект Полтавського осередку (НСТД України, – прим.), театру імені Гоголя й Харківського міжобласного відділення (НСТД України, – прим.). Дизайн дипломів розробляв наш земляк, полтавський художник Михайло Шлафер, – додав Богдан Чернявський.

Відзнаку «Гоголь наш» за вагомий внесок у справу популяризації творчої спадщини Миколи Гоголя засобами театрального мистецтва отримав актор театру Тимофій Зінченко, у номінації «Творчий злет року» – актор театру Антон Височанський, у номінації «Золоті руки театру» – бутафор театру Ніна Скороход, у номінації «Волонтерська та просвітницька діяльність» – провідний спеціаліст театру зі зв’язків з громадськістю, заслужений журналіст України Наталія Святцева.

Image
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk