• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Філіп Пронін підбив підсумки тижня

Начальник Полтавської ОВА підбив підсумки тижня.

«Записую це відео, перебуваючи у відрядженні. У Львові долучився до засідання Конгресу місцевих та регіональних влад за участі Президента України Володимира Зеленського. Основні теми – євроінтеграція України, співпраця з міжнародними партнерами, підтримка й реабілітація військових, медичні послуги і вільний доступ до ліків у найвіддаленіших куточках громад», – розповів Філіп Пронін.
Очільник області поінформував, що провели чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність». Цього разу приділили увагу закупівлям двох громад – Полтавської та Нехворощанської.
«Розбирали ситуацію детально з фахівцями Держаудитслужби, БЕБ, податкової та органів місцевого самоврядування. По двох питаннях чекаємо від Полтавської міськради детальних письмових роз’яснень щодо всіх ризиків, які проговорили. По інших двох об'єктах проведемо більш ґрунтовну перевірку», – зауважив Філіп Пронін.
Начальник ОВА порушив питання створення на Полтавщині безбарʼєрного середовища.
«Доступна інфраструктура – необхідність не тільки для людей з інвалідністю, а й для кожного з нас. Обговорили плани у цьому напрямі на майбутній рік під час підсумкового засідання Ради безбарʼєрності за участі першої леді Олени Зеленської та Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля», – зазначив Філіп Пронін.
Також він розповів, що цього тижня у Гадячі завершили капремонт геріатричного будинку-інтернату. Враховані потреби людей з інвалідністю. Облаштовані пандус і санвузли. В оновлених кімнатах можна розмістити до 30 людей. У закладі проживають літні люди. Тому створені умови для тих, хто потребує стороннього догляду.
Значну увагу на Полтавщині приділяють і патріотичному вихованню.
«Підписав розпорядження про призначення стипендії імені Героя України Андрія Конопльова. Її отримуватимуть хлопці та дівчата з активною позицією та досягненнями в навчанні, – зауважив Філіп Пронін. – Стипендію протягом року виплачуватимуть 10 школярам і 10 студентам закладів вищої та фахової передвищої освіти. Серед них діти полеглих захисників України, волонтери, учасники бойових дій. Підтримувати молодь важливо та необхідно. Адже вони – майбутнє всієї країни».
Область постійно підтримують міжнародні партнери.
«Отримали від міжнародних партнерів чергову гуманітарну допомогу для обласного закладу з надання психіатричної допомоги. Це медикаменти, витратні матеріали, соціальні товари та харчові продукти. Від початку війни це вже восьма партія допомоги для лікарні», – повідомив Філіп Пронін.
Важливий напрям роботи – розвиток економічного потенціалу регіону. Полтавська ОВА відкрита до діалогу з місцевим бізнесом.
«За два місяці роботи нашої команди вже провели чимало зустрічей із підприємцями. Ми готові ставати майданчиком для переговорів та допомагати у врегулюванні питань, які виникають у підприємців. Низку актуальних тем обговорили з бізнес-омбудсменом України Романом Ващуком. Серед основного – проблеми й потреби бізнесу області під час воєнного часу, шляхи їх вирішення та посилення співпраці ПОВА з Радою бізнес-омбудсмена», – сказав Філіп Пронін.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk