• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Філіп Пронін взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

У Львові відбулося п’яте засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Полтавщину представив начальник обласної військової адміністрації Філіп Пронін. 

На засіданні були присутні 93 члени Конгресу, 1 619 долучилися онлайн. На порядок денний винесли питання євроінтеграції України та співпраці з міжнародними партнерами. Обговорили й актуальні для громад, міст та областей питання.
Президент України Володимир Зеленський зазначив, що для представників різних рівнів влади важливим питанням лишається успішна євроінтеграція.
«Сьогодні у нашої зустрічі – особливий сенс. Цей рік для України – знов успішній у відносинах з Євросоюзом. Але зараз ніхто в нашій державі не має права зупинятися в роботі на європейському напрямку. Це не лише робота щодо законів та правил, але і щодо реалій життя, які мають бути саме такими, щоб відчувалось – Україна готова до вступу. І це спільне завдання всіх в Україні, хто працює в системі державної влади та місцевого самоврядування. Політика євроінтеграції – це для України внутрішня політика», – підкреслив Володимир Зеленський.
У межах нового формату відбулося інтерактивне спілкування з представниками органів місцевого самоврядування. Голова Градизької громади Мирослав Носа зауважив, що у громадах є питання з доступом до ліків.
«Люди в селах, отримуючи рецепт від сімейного лікаря, не мають можливості купити ліки за місцем проживання, бо не працюють аптечні пункти. Доводиться шукати їх в інших місцях. Знаємо про те, що впроваджується проєкт мобільних аптечних пунктів. Коли саме розпочнеться його реалізація? – поцікавився Мирослав Носа. – Інше питання: доступ до знеболюючих для онкохворих та психотропних ліків для людей із психічними розладами».
Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко зауважив, що уряд зробив все можливе, аби мобільні аптечні пункти запрацювали в сільській місцевості.
«Перші мобільні аптечні пункти мають запрацювати в січні 2024 року, а потім їх потрібно масштабувати на територію всієї України, – сказав Віктор Ляшко. – Також очікуємо голосування в другому читанні законопроєкту про медичний канабіс, який дозволить нам запустити нову партію знеболювальних. Плануємо у першому кварталі 2024 року значно розширити мережу тих аптек, які зможуть відпускати наркотичні знеболювальні».
Також розглянули питання щодо процедури призову нових військовослужбовців за допомогою місцевого самоврядування, реабілітації військових, забезпечення українського теле-, радіо-, мобільного сигналу та інтернету.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk