• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Дайджест наукових подій та заходів Полтавщини

Дайджест наукових подій та заходів Полтавщини.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – єдиний університет міста Полтави, який увійшов до міжнародного рейтингу UI GreenMetric-2023, підтвердив позиції в ТОП-10 найекологічніших українських університетів.

https://nupp.edu.ua/news/poltavska-politekhnika-uviyshla-do-top-10-nayyekologichnishikh-ukrainskikh-universitetiv.html

 

Полтавський державний аграрний університет

Відбулася підсумкова зустріч представників ПДАУ та Університету Лестера за результатами співпраці у 2023 році.

Триває тісна співпраця між Полтавським державним аграрним університетом і Університетом Лестера (Велика Британія) у межах міжнародного проєкту «Єднання» («UK-Ukraine Twinning Initiative»), який ініціювала британська консалтингова компанія у сфері вищої освіти «Cormack Consultancy Group» за підтримки організації «Університети Великої Британії».

https://www.pdau.edu.ua/news/vidbulasya-pidsumkova-zustrich-predstavnykiv-pdau-ta-universytetu-lestera-za-rezultatamy  

 

Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського

На базі кафедри обліку і фінансів Кременчуцького національного університету пройшов щорічний Міжнародний форум «Актуальні проблеми та перспективи розвитку національного господарства в умовах глобальної нестабільності».

Мета його проведення полягала в теоретичному узагальненні наукових досліджень та розробці практичних рекомендацій з проблем дослідження соціально-економічних аспектів стабільного розвитку національного господарства в умовах глобальної нестабільності.

У роботі форуму взяли участь представники науково-практичних вітчизняних та зарубіжних закладів вищої освіти, аспіранти, здобувачі, державні службовці, представники бізнесу та громадських організацій. Співорганізаторами заходу стали: Карагандинський технічний університет імені Абилкаса Сагінова (Казахстан); Вроцлавський економічний університет (Польща); Вища школа європейських і регіональних студій (Чехія); ПУ «Академія «Bolashaq» (Казахстан); Університет прикладних наук (Литва).

http://oif.kdu.edu.ua/

 

Полтавський державний медичний університет

У науковий літопис цього тижня ввійдуть значущі події – 3 публічні захисти дисертаційних робіт на  здобуття ступеня доктора філософії (PhD) у галузі знань 22 «Охорона здоров’я» за спеціальністю 222 «Медицина».

5 грудня 2023 році свої наукові здобутки на розгляд спеціалізованої вченої ради представив  лікар-хірург серцево-судинного відділення інтервенційної радіології з блоком інтенсивної терапії та рентгенхірургічним блоком обласної клінічної лікарні імені М. В. Скліфосовського Пузирьов Гай Сергійович, робота якого була присвячена удосконаленню методів діагностики і рентгенендоваскулярного лікування хворих з ішемічною формою синдрому діабетичної стопи » (Науковий керівник доктор медичних наук, професор Ляховський Віталій Іванович).

 Дисертаційну роботу на тему «Оптимізація діагностики та лікування серцевої недостатності у хворих із гострим інфарктом міокарда у поєднанні з цукровим діабетом 2 типу» 6 грудня 2023 року захистила здобувачка кафедри внутрішніх хвороб та медицини невідкладних станів Співак Юлія Анатоліївна (Науковий керівник доктор медичних наук, професор Потяженко Максим Макарович).

А вже 7 грудня 2023 року свої наукові результати успішно презентувала лікарка, судово-медичний  експерт Обласного бюро судово-медичної експертизи Департаменту охорони здоров’я Полтавської обласної державної адміністрації Мустафіна Галія Міркатівна на тему «Структурно-функціональні особливості печінки за умов комбінованого впливу харчових добавок» (Науковий керівник доктор медичних наук, професор Старченко Іван  Іванович).

https://www.pdmu.edu.ua

 

Полтавський університет економіки і торгівлі

Відбулася Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Інноваційні технології та реалізація концепції Zero-waste у харчових технологіях і сфері ресторанного, готельного та туристичного бізнесу», організована кафедрою технологій харчових виробництв і ресторанного господарства Полтавського університету економіки і торгівлі #ПУЕТ.

Програма конференції передбачала висвітлення питань з трьох напрямків: впровадження концепції Zero-waste в інноваційних технологіях харчових продуктів; екологізації харчових виробництв та актуальних проблем якості і безпечності харчової продукції; реалізації концепції Zero-wаste в сфері готельно-ресторанного та туристичного бізнесу.

Активну участь в конференції взяли колеги з Литви, Словаччини, Ісландії, Швейцарії, Туреччини, Грузії, Казахстану, долучилися науковці та здобувачі освіти з 13 закладів вищої освіти різних регіонів України, професіонали-практики, стейкхолдери та випускники.

http://puet.edu.ua/news/mizhnarodna-naukovo-praktychna-internet-konferencziya-innovaczijni-tehnologiyi-ta-realizacziya-konczepcziyi-zero-waste-u-harchovyh-tehnologiyah-i-sferi-restorannogo-gotelnogo-ta-turystychnogo-b-2/

 

Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка

Представники команди UTTERLY Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка взяли участь у роботі дисемінаційної зустрічі в рамках реалізації проєкту Erasmus+ KA2 «University Teachers’ Certification Centres: Innovative Approach to Promotion Teaching Excellence»/ «Центри сертифікації викладачів: Інноваційні підходи до досконалості викладання» (UTTERLY) 619227-EPP-1-2020-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP на базі університету «Вроцлавська Політехніка» (м. Вроцлав, Польща).

Полтавський педагогічинй представляли проректор з наукової роботи професор Василь Фазан, адміністраторка проєкту UTTERLY, начальниця відділу інноваційної діяльності та міжнародних зв’язків доцентка Ірина Когут і доцентка кафедри математичного аналізу та інформатики Оксана Дмитрієнко.

http://pnpu.edu.ua/news/predstavnyky-pnpu-imeni-v-g-korolenka-vzyaly-uchast-u-dyseminaczijnij-zustrichi-v-ramkah-realizacziyi-proyektu-erasmus-ka2-utterly-u-vroczlavi.html  

 

Полтавський юридичний інститут Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого

6 грудня під час робочого візиту до Полтави перший проректор НЮУ імені Ярослава Мудрого Микола Кучерявенко вручив колективу Інституту Почесну відзнаку «За заслуги перед Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого».

http://pli.nlu.edu.ua/?p=22152

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk