• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

На Полтавщині завершується підготовка до проведення виборів Президента України

Про це розповів начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату облдержадміністрації Юрій Северин. Нагадав, що у п’ятницю, 29 березня, завершується передвиборна агітація.

– Обов’язок органів виконавчої влади на місцях й органів місцевого самоврядування – до 24-ї години 29 березня забезпечити зняття всієї передвиборчої агітації, яка розміщена в них на території. Усі плакати, біл-борди й інша відповідна продукція має бути прибрана до суботи – дня тиші, – зазначив Юрій Северин.

Він розповів, що на Полтавщині створено вісім окружних виборчих комісій (ОВК) та 1261 дільнична виборча комісія (ДВК). Їх роботу забезпечать 21015 осіб. В ОВК працюватимуть 309 осіб, у ДВК – 19389 осіб. Технічних і залучених представників, які допомагають комісіям виконувати їх повноваження, – 1317 осіб.

– Усі члени окружних і дільничних виборчих комісій пройшли відповідне навчання, – додав Юрій Северин. – Окремо відбувалося навчання в ЦВК для керівництва ОВК, бухгалтерів і системних адміністраторів. Усі вони готові до роботи. Щоправда, недоліком є досить слабкий професійний склад представників комісій. За всю історію незалежності України це кількісно найбільші комісії. Як наслідок, в них є непрофесійні представники.

Юрій Северин поінформував, що станом на 22 березня на Полтавщині 1 143 780 виборців.

– Станом на 22 березня виборці області надіслали 34 687 онлайн-запитів у Державний реєстр виборців щодо їх наявності в реєстрі. Майже всі вони знайшли себе в реєстрі. Траплялися поодинокі випадки, що виборці не були включені до реєстру чи вказали неправильно свої дані для перевірки. При додатковій перевірці підтверджувалася їх наявність у Державному реєстрі виборців, – пояснив Юрій Северин.

За його словами, вже завершилася передача попередніх списків й іменних запрошень виборчим комісіям. 25 березня – останній день, коли кожен виборець отримати таке запрошення.

– Якщо виборець його не одержав, це не означає, що він не може прийти на виборчу дільницю. Він це зробити може. Запрошення лише інформує, де розташована його виборча дільниця й у який час відбувається голосування, – додав Юрій Северин.

Він розповів, що завершується підготовка до друку уточнених списків виборців. Наголосив, що 25 березня – останній день, коли можна вносити будь-які зміни до Державного реєстру виборців.

Із 26 березня стартує виготовлення уточнених списків виборців та їх передача на ДВК. До 28 березня цю справу мають завершити.

– 31 березня – у день виборів – жодні зміни не вноситимуть, зокрема й за рішеннями суду, – додав Юрій Северин.

Проголосувати за місцем свого перебування виборець може і без тимчасової зміни місця голосування, якщо він має постійну чи тимчасову нездатність пересуватися самостійно. Наразі постійних таких виборців в області – 24 433. Якщо ж виборець має таку обставину тимчасово, то він може звернутися до дільничної виборчої комісії з відповідною заявою та підтверджуючими документами не пізніше 20 години 29 березня 2019 року.

Юрій Северин нагадав, що 25 березня – останній день, коли можна подати заяву про зміну місця голосування, щоб проголосувати 31 березня. Із 1 квітня поновлюється етап тимчасової зміни місця голосування під час другого туру – 21 квітня. Тобто з 1 по 15 квітня виборці за бажанням можуть поновити своє право змінити місце голосування.

– 243 424 виборці по Україні змінили місце голосування. На Полтавщині таких 18 996, – додав Юрій Северин.

Розповів, що 25 березня розпочалася передача виборчих бюлетенів. Представники п’ятьох обласних виборчих комісій поїхали їх одержувати. У вівторок відповідні документи отримуватимуть решта окружних виборчих комісій. Бюлетені зберігатимуть під посиленою охороною працівників поліції.

Юрій Северин також нагадав, що 31 березня Україна перейде на літній час, тож у день виборів потрібно зважати на таку зміну часу.

– Наше завдання – технічно забезпечити волевиявлення громадян. Вибори мають відбутися безпечно, без тиску, без провокацій. На місцях маємо оперативно реагувати на проблемні питання, які виникатимуть, – зазначив т.в.о. голови облдержадміністрації Роман Товстий.

Image
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk