• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Сьогодні день найсильніших синів і доньок України, які боронять Батьківщину на суші, у повітрі, на воді – Президент вручив державні нагороди з нагоди Дня ЗСУ

Президент Володимир Зеленський привітав військовослужбовців із Днем Збройних Сил України, вручив державні нагороди, бойові прапори, стрічки почесної відзнаки та присвоїв почесні найменування військовим з'єднанням.

«Сьогодні для всіх нас особливий день, особливе свято особливих людей – хоробрих і загартованих воїнів. Найсильніших синів і доньок України, які боронять Батьківщину на суші, у повітрі, на воді, на всіх напрямках, усіма силами. Все це ви, наші Збройні Сили України», – наголосив Президент у виступі.

Глава держави зазначив, що для нього велика честь особисто нагороджувати найкращих захисників і захисниць України.

«Бачити ваші очі, бачити ваш погляд. Це те, що дуже промовисто розповідає про війну без будь-яких зайвих слів. Розповідає про наших бійців, про їхній досвід, про біль, про відвагу, про побратимів, яких забрала війна. Очі, які бачать війну, бачать зло, поранення, смерть, але не відводять погляду. Дають відсіч, тримають оборону, б’ються заради України», – сказав Володимир Зеленський.

Президент акцентував, що наші захисники воюють за те, щоб в очах українців ніколи не панував відчай, щоб Україна вистояла в боротьбі проти загарбника, щоб звільнити наших людей із російської окупації та полону.


«Ми всі пишаємося вами. Вся Україна вдячна вам! І наша держава зробить абсолютно все, щоб усі покоління українського народу завжди пам’ятали й шанували кожне життя кожного воїна, кожного героя, яке було віддане на полі бою заради України, нашої свободи, нашого майбутнього», – зазначив він.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх героїв, які загинули за свободу й незалежність України.

Володимир Зеленський побажав військовим міцності й перемоги та вручив державні нагороди. Зокрема, Президент передав орден «Золота Зірка» матері полеглого Героя України, старшого солдата Сергія Божка, який захищав територіальну цілісність нашої держави з 2018 року. У травні 2022-го на Донеччині під час атаки з боку російських окупантів Сергій Божко прикривав і забезпечував оборону позиції ЗСУ, знищив багато ворожої техніки та особового складу противника, але сам зазнав смертельних поранень.


Також орден «Золота Зірка» отримала від Глави держави дружина старшого лейтенанта Андрія Дробіленка, який був удостоєний звання Героя України посмертно. У жовтні 2022 року група під командуванням Андрія Дробіленка утримувала оборонний рубіж у районі Новоселівського на Луганщині, який ворог намагався захопити за підтримки важкої техніки та артилерії. Українським військовим вдалося утримати позиції, але Андрій Дробіленко був смертельно поранений.

Президент передав орден і дружині молодшого сержанта Вадима Лисенкова, полеглого Героя України. У 2022 році він брав участь у диверсійно-розвідувальних операціях, допомагав виявляти та знищувати ворога, захоплювати зброю й полонених. Торік у жовтні брав участь у штурмі ворожих позицій на Херсонщині, у листопаді в Бахмуті – у захопленні ворожих позицій та евакуації поранених українських бійців. Вадим Лисенков героїчно загинув під час щільного ворожого обстрілу.

Володимир Зеленський вручив орден «Золота Зірка» Герою України, старшому лейтенанту Андрію Докторенку, який із липня 2022 року виконує бойові завдання на Донеччині та Луганщині. Взвод під його командуванням неодноразово відбивав штурми ворога та звільняв території.


Орден із рук Глави держави отримав бойовий медик, молодший сержант Богдан Магаляс, який бере участь у відсічі російській агресії на Херсонщині та Запоріжжі. Богдан Магаляс під щільним вогнем противника здійснював евакуацію поранених військовослужбовців із поля бою й надавав їм першу медичну допомогу. Під час евакуації медик особисто неодноразово вступав у перестрілку з ворогом. У грудні 2022 року Богдан Магаляс зазнав контузії та легкого осколкового поранення, але відмовився від госпіталізації і продовжив виконувати завдання пліч-о-пліч зі своїми побратимами.

Володимир Зеленський також вручив відзнаки Президента «Хрест бойових заслуг» солдату Василю Абрамюку, майору Кирилу Вересу та льотчику, капітану Анатолію Курносову.

З метою відзначення високого професіоналізму, бойових заслуг, мужності та відваги особового складу військових частин Президент вручив бойові прапори 63-й окремій механізованій бригаді Командування Сухопутних військ ЗСУ, 38-й окремій бригаді морської піхоти Командування Військово-Морських сил ЗСУ, 14-му зенітному ракетному полку Командування Повітряних сил ЗСУ.


Крім того, відзнаку Президента України «За мужність та відвагу» отримали: 110-та окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка Сухопутних військ ЗСУ, 164-та радіотехнічна Слобідська бригада Повітряних сил ЗСУ та 91-й окремий Охтирський полк підтримки Сухопутних військ ЗСУ.

Глава держави також присвоїв почесні найменування. Так, 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді Командування Сухопутних військ ЗСУ присвоєно почесне найменування «Едельвейс», 145-му окремому ремонтно-відновлювальному полку Командування Сил логістики ЗСУ – почесне найменування «Миколаївський».


Присвоєно військові звання бригадного генерала начальнику штабу, заступнику командувача Повітряного командування «Схід» Повітряних сил ЗСУ Вадиму Лабунцю, заступнику командувача Повітряного командування «Захід» Повітряних сил ЗСУ Сергію Рябку, начальнику Інституту авіації та протиповітряної оборони Національного університету оборони України Анатолію Салію та іншим.

У церемонії нагородження, що відбулася в Маріїнському палаці, також узяли участь: Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник Генерального штабу Сергій Шаптала, секретар РНБО Олексій Данілов, перший заступник міністра оборони Олександр Павлюк, заступник керівника Офісу Президента Роман Машовець.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk