• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Павло Розенко: «Внаслідок консолідованої роботи якість медичних послуг зростає»

Під час дводенної робочої поїздки на Полтавщину Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко побував у Миргороді. Зокрема, відвідав тамтешню амбулаторію сімейної медицини №3 і ПРАТ ЛОЗ «Миргородкурорт», де ознайомився з роботою щодо організації оздоровлення учасників АТО, сімей загиблих бійців й інших пільгових категорій у межах реалізації Комплексної програми соціального захисту і соціального забезпечення населення області на 2013-2020 роки.

– Мета мого візиту в Миргород – подивитися, як на місцях втілюється реформа системи охорони здоров’я. Реформи – це моя зона відповідальності як Віце-прем’єра. Приємно бачити взаємодію центральних органів влади та органів місцевого самоврядування. Місто взяло на себе роботу щодо відкриття амбулаторій: виділили кошти на їх облаштування, закупили необхідне обладнання. Із Державного бюджету через Національну службу здоров’я фінансуються заробітні плати лікарів, а залежно від кількості укладених між пацієнтами й лікарями декларацій відбувається й фінансування медичних закладів. Тобто «гроші йдуть за пацієнтом». Де пацієнт отримує допомогу, туди й спрямовують кошти. Крім того, із Державного бюджету фінансується програма «Доступні ліки». Внаслідок консолідованої роботи якість медичних послуг зростає, послуги наближаються до людей. Зі стартом медичної реформи збільшується заробітна плата лікарів. Медсестри, наприклад, в амбулаторії №3 в Миргороді отримують близько дев’яти тисяч гривень. Лікарі залежно від кількості підписаних декларацій одержують 15-20 тисяч гривень, – зазначив Павло Розенко.

Амбулаторія №3, де й побував Віце-прем’єр-міністр, обслуговує жителів мікрорайону «Спортивний». Загалом близько 6 тисяч осіб. У закладі працюють п’ять лікарів, два з яких педіатри. Працює заклад із вересня минулого року.

– За нашими підрахунками, в місті мають працювати сім амбулаторій. Три із них ліцензовані, три невдовзі отримають ліцензії, що одна – на стадії проектування будівництва. Обладнання закуповуємо за кошти міського бюджету. Нині на всі амбулаторії 15 лікарів. Щоб цілком забезпечити потребу міста, потрібно 20-22 лікарі, – розповів Миргородський міський голова Сергій Соломаха. – На реформування первинної ланки медицини минулого року ми виділили 10 мільйонів гривень. За ці кошти, зокрема, реконструювали й обладнали частини приміщень під амбулаторії й збудували дві нові амбулаторії.

Павло Розенко ознайомився з роботою санаторно-курортного комплексу «Миргородкурорт».

– Санаторні комплекси, установи в Україні переживали не найкращі часи. Одні вистояли, інші припинили роботу. Одні розвиваються, інші занепадають. Намагаюся в кожній області відвідувати такі заклади, щоб перейняти найкращий досвід, зокрема, управління цими об’єктами. «Миргородкурорт» – візитівка не лише Полтавщини, а й одна з візитівок України. Знаю, що на відпочинок у ньому є попит як із-поміж українців, так і серед мешканців країн близького зарубіжжя. Цікаво оглянути стан надання послуг, подивитися, в якому стані матеріально-технічна база, які перспективи розвиту закладу й міста загалом. Важливе питання: що ми можемо з боку Уряду зробити, щоб допомогти санаторним установам розвиватися і завойовувати місце на ринку санаторно-курортних послуг, – пояснив Павло Розенко.

Image
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk