• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

За новими правилами передбачена цифровізація всіх процесів при ввезенні товарів гуманітарної допомоги, – Наталя Скабук

Із 1 грудня 2023 року набере чинності новий порядок пропуску та обліку гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану. Він затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 05.09.2023 № 953. Основними змінами є впровадження доступного електронного інструменту обліку гуманітарної допомоги, зручної форми для автоматичних звітів та скасування гарантійних листів.

Про це розповіла в.о. першого заступника начальника Полтавської митниці Наталя Скабук під час брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини.

«За новими правилами передбачена повна цифровізація всіх процесів, які відбуваються під час ввезення товарів гуманітарної допомоги. Це реєстрація на електронній платформі отримувача гуманітарної допомоги, формування декларації з унікальним номером, що містить інформацію про товар, кількість, вагу, об’єм, подання звіту про розповсюдження гуманітарної допомоги», – розповіла Наталя Скабук.

За її словами, постанова запроваджує облік гуманітарної допомоги через електронний вебпортал «Автоматизована система реєстрації гуманітарної допомоги». Там здійснюється реєстрація отримувача в єдиному реєстрі гуманітарної допомоги, внесення інформації про перелік товарів, формування та подання інвентаризаційного опису і звіту щодо розподілу.

Декларація товарів може створюватися в електронній формі засобами інформаційно-комунікаційних систем та подаватися до митного органу шляхом інформаційної взаємодії інформаційно-комунікаційних систем або роздруковуватися разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-код, штрих-код, цифровий код тощо) для подання її митним органам у паперовій формі.

Подання декларації, що містить номер отримувача в Єдиному реєстрі та унікальний код гуманітарної допомоги, в пункті пропуску через державний кордон України здійснюється шляхом повідомлення особою, що переміщує гуманітарну допомогу, митному органу унікального електронного ідентифікатора (під час електронного декларування) або подання декларації в паперовій формі.

У разі подання декларації безпосередньо в пункті пропуску через державний кордон України в паперовій формі без формування унікального електронного ідентифікатора посадовою особою митного органу протягом трьох годин після завершення митного оформлення декларації забезпечується формування електронного запису перенесенням даних декларації та внесення інформації про оформлену гуманітарну допомогу до інформаційно-комунікаційних систем митних органів, які автоматично передаються до автоматизованої системи.

Товари, інформацію про які внесено до автоматизованої системи під відповідним унікальним кодом гуманітарної допомоги та які не ввезені на територію України протягом 90 календарних днів із дати присвоєння унікального коду, автоматично втрачають статус товарів, визнаних гуманітарною допомогою.

Звіт подається до 15 числа кожного місяця, що настає за звітним, наростаючим підсумком окремо щодо кожного переліку товарів, що визнаються гуманітарною допомогою, ввезених на митну територію України.

Задекларована гуманітарна допомога, щодо якої не подано звіт протягом 90 календарних днів із дати внесення інформації про митне оформлення гуманітарної допомоги за декларацією, вважається такою, стосовно якої відсутній облік щодо отримання та цільового використання, та використаною не за цільовим призначенням.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk