• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Павло Розенко: «Субсидіанти – найвідповідальніші платники за житлово-комунальні послуги»

Полтавщина успішна в реалізації програми надання субсидій. Про це розповів у межах робочого візиту в Полтавську область Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Корнієнко розповіла, що програма житлових субсидій не втрачає актуальності. Поінформувала, що в регіоні програмою охоплено 230 тисяч сімей.

– Кількісно це третій показник у державі. Однак він не свідчить, що в області низькі доходи. За рівнем заробітної плати й розміру пенсії Полтавщина на четвертому місці в Україні. На кількість субсидій вплинув показник газифікації наших домогосподарств. У регіоні їх газифіковано понад 90 відсотків. Це перше-друге місце в державі, – пояснила Людмила Корнієнко. – Програмою житлових субсидій охоплено 40 відсотків від загальної кількості сімей області. Середній розмір субсидії в опалювальний період – 1693 гривні. Для нас важливо, щоб усі родини, які мешкають на Полтавщині й мають право на субсидію, своєчасно одержали державну підтримку при сплаті житлово-комунальних послуг.

Людмила Корнієнко додала, що 203 тисячі сімей області мали право на монетизацію субсидій. Із державного бюджету спрямовано 333 мільйони гривень на виплату субсидій готівкою в березні.

– 136 тисяч сімей – пенсіонери, які одержують субсидію разом із пенсією через Пенсійний фонд. 67 тисяч родин отримують субсидію через «Ощадбанк». Нині триває планова виплата пенсій і субсидій. Понад 50 відсоткам сімей надійшли відповідні виплати через «Ощадбанк», – розповіла Людмила Корнієнко. – В області ми спільно з «Ощадбанком» напрацювали механізм, щоб при виплаті коштів за системою переказів «Швидка копійка» одночасно відкривали й карткові рахунки. І це стане гарантією, що у квітні-травні пенсіонерам і не пенсіонерам не потрібно буде звертатися в «Ощадбанк». Субсидію їм перерахують автоматично на карткові рахунки.

Людмила Корнієнко розповіла, що внаслідок технічних причин близько 9 тисяч пенсіонерів не були ідентифіковані через Пенсійний фонд України і вперше потрапили на виплату субсидій через «Ощадбанк».

– Ми своєчасно сформували відповідні списки, звірили їх з даними Пенсійного фонду, надали в «Ощадбанк», поінформували кожного пенсіонера. Зокрема тим, хто міг отримати виплату в банку сам, надали адреси відділень банку й графік їх роботи. Громадяни, які не змогли приїхати в банк, отримали субсидії через наших соціальних працівників. Тож із 9 тисяч зазначених вище пенсіонерів 8 тисяч уже одержали виплати. Соціальної напруги в області немає, – додала Людмила Корнієнко. – Всі пенсіонери без винятку, які є одержувачами субсидій, на наступний місяць включені у списки на отримання субсидій через Пенсійний фонд.

Крім того, за словами Людмили Корнієнко, в області органи соціального захисту населення своєчасно працюють із боржниками за житлово-комунальні послуги:

– Інформуємо їх про суму боргу, сприяємо в укладенні угоди про його реструктуризацію чи надаємо допомогу в його погашенні. Результати такої роботи позитивні: ми лише трьом відсоткам одержувачів субсидій відмовили з причин наявності боргу, – зазначила Людмила Корнієнко.

– Субсидіанти – найвідповідальніші платники за житлово-комунальні послуги. Таку тенденцію спостерігаємо загалом по Україні, – розповів Павло Розенко. – На розмови, на кшталт, навіщо роздаєте субсидіантам гроші, вони їх проїдатимуть, а не сплачуватимуть за житлово-комунальні послуги, не реагуємо. Ми віримо в наших людей. І знаємо, що субсидіанти відповідально ставляться до вчасного розрахунку за спожиті послуги. Не передбачаємо, що відповідні борги збільшаться.

Заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло наголосив, що субсидіанти, які проживають на Полтавщині, зацікавлені у впровадженні заходів з енергоефективності. Зокрема, долучаються до програми «Теплі кредити».

– На Полтавщині 11 тисяч сімей скористалися програмою. Із них 4,3 тисячі родин – субсидіанти. За рік розмір субсидії за цією категорією скоротився на 1,9 мільйона гривень. Тобто люди термомодернізували свої будинки й скоротили затрати тепла й електроенергії, – пояснив Олег Пругло.

Павло Розенко звернувся до керівників райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування зберегти колективи місцевих органів соціального захисту, звернути увагу на питання їх забезпечення достойною заробітною платою. Наголосив, що неприпустимо скорочувати працівників відповідних підрозділів.

Image
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk