• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Спроможність громад визначатиме темпи та якість відновлення, створення точок росту для подальшого зростання, — Прем’єр-міністр

Повномасштабна війна внесла свої корективи в тактику, але не змінила стратегію. Децентралізація була і залишається на часі. Бо це реформа для майбутнього, для багатьох поколінь українців. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу на конференції «Реформа децентралізації».

«Надзвичайні виклики воєнного часу потребують нашої єдності. Потребують відчуття єдиної команди, взаємодопомоги і синергії зусиль. Ми бачимо в місцевому самоврядуванні опору української державності, фундамент нашої стійкості, надію на успішне майбутнє України в колі вільних європейських народів», — відзначив очільник Уряду.

Як підкреслив Прем’єр-міністр, спроможність громад визначатиме темпи та якість відновлення, створення точок росту для подальшого зростання. Він зазначив, що Уряд очікує від громад вміння створювати реалістичні проекти та втілювати їх у життя, вміння працювати з міжнародними партнерами й брати те, що вони пропонують, вміння примножувати людський капітал: «Якщо громада буде приваблива для людей — вона матиме майбутнє».

Денис Шмигаль також наголосив на основному пріоритеті — забезпечення перемоги. Він закликав відкласти великі проекти й капітальні ремонти, а натомість зосередитися на виробництві зброї, боєприпасів і всього необхідного для військових.

«Окремий важливий аспект — це підтримка громадами бізнесу. Тут в пріоритеті — місцеві програми розвитку малих та середніх підприємств, максимальна дерегуляція, допомога в підготовці та перепідготовці кваліфікованих кадрів, просування місцевих продуктів для виходу на нові ринки збуту», — зауважив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр відзначив, що продовження реформи децентралізації дає нові можливості. Під час конференції Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури презентувало дорожню карту реформи децентралізації. За словами Дениса Шмигаля, ідеться про впорядкування нинішнього адміністративно-територіального устрою та перетворення місцевих держадміністрацій в префектури.

«Ідеться про відновлення органів місцевої влади та місцевого самоврядування на деокупованих територіях. Про підвищення професійного рівня людей, які працюють в органах місцевого самоврядування, та залучення громадян до ухвалення рішень на місцях. Про розмежування повноважень між виконавчою владою та органами місцевого самоврядування. Та багато іншого», — сказав Денис Шмигаль.

Глава Уряду наголосив, що «єдність» — ключове сьогодні слово. Усі мають бути єдиними: центральна влада, міжнародні партнери, влада на місцях, голови громад, громади, всі українці: «Працюємо далі: для нашої перемоги, для відродження, для створення потужних громад — основи квітучої України».

Урядовий портал 

 

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk