• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Із початку року Державний архів Полтавської області опрацював близько двох тисяч запитів фізичних та юридичних осіб

Інформаційний ресурс Державного архіву Полтавської області – це понад 1 млн 340 тис. одиниць зберігання управлінської та науково-технічної інформації, документів особового походження, документів з особового складу, а також документів на спеціальних носіях (кіно-, фоно-, фотодокументи) за період із 1692 по 2023 роки. Відповідно до вимог Закону України «Про Національний архівний фонд і архівні установи» державні архіви повинні організовувати використання документів Національного архівного фонду в напрямі виконання запитів, що надходять від юридичних і фізичних осіб.

Ефективним засобом розкриття інформаційного потенціалу Національного архівного фонду та доведення вагомості суспільного значення архіву є той факт, що Державний архів Полтавської області станом на 01.11.2023 отримав від фізичних і юридичних осіб близько двох тисяч звернень.

В основному це – запити соціально-правового характеру (підтвердження трудового стажу; фактів репресій та розкуркулення; прав на майно, нагородження орденами та медалями; перебування на окупованій території в 1941-1943 роках та на примусових роботах у нацистській Німеччині; пошук документів з особового складу ліквідованих підприємств, установ та організацій тощо), а також тематичні, біографічні та генеалогічні запити.

Заявники мають змогу особисто побувати на прийомі у столах довідок (прийом ведеться щоденно) або направити запити поштою чи електронною поштою.
На вебсайті державного архіву функціонує 21 тематична рубрика, у т.ч. спеціальна рубрика для тих, хто хоче скористатися архівними послугами, де подані роз’яснення щодо порядку оформлення звернень та відповідні консультації щодо архівної джерельної бази. Кількість відвідувань за рік становить близько 215 тисяч. Цільовою аудиторією офіційного вебсайту є громадяни України, а також Німеччини, Ізраїлю, Казахстану, Молдови, Польщі, Канади, Сполучених Штатів Америки.

Громадяни також мають можливість надіслати запити генеалогічного характеру до державного архіву через портал Полтавської обласної військової адміністрації за посиланням: https://poda.gov.ua/archive-transcript-reguest.

Окрім пересічних громадян, державний архів також забезпечує інформаційними ресурсами й органи виконавчої влади, місцевого самоврядування, органи прокуратури та поліції, установи, підприємства, організації різних форм власності (показники виконання таких запитів щороку зростають майже на 10%).


Державний архів Полтавської області

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk