• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

В обласному центрі провели спецпогашення марки «Героїчні професії. Залізні люди» 

До Дня залізничника у Полтаві провели спецпогашення марки «Героїчні професії. Залізні люди».

Участь у заході взяли заступник начальника Полтавської ОВА Максим Калінін, перший заступник гоови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко, секретар Полтавської міської ради, в.о. міського голови Полтави Катерина Ямщикова, керівник Полтавської філії АТ «Укрпошта» Юрій Набасов. 

«На початку року «Укрпошта» випустила поштовий блок «Воїни світла. Воїни добра». Він був присвячений українським комунальникам. Сьогодні його продовжує випуск «Героїчні професії. Залізні люди», який присвячений  роботі залізничників, – розповів заступник начальника Полтавської ОВА Максим Калінін.  – На початку повномасштабного вторгнення із Полтави курсували евакуаційні потяги, які везли людей на захід України. Залізничники працювали майже без відпочинку. Підтримували, заспокоювали, допомагали тим, хто залишив свої домівки. Дякую всім причетним до цієї професії за вклад у  в перемогу та щоденну копітку працю».

Олександр Лемешко, зазначив що погашення цієї марки є дуже символічним заходом саме на передодні відзначення Дня залізничника. 

«Я пригадую початок повномасштабного вторгнення – це були надзвичайно складні часи.  Але не було жодних нарікань на діяльність представників Укрзалізниці – все курсувало.  Евакуаційні поїзди з Харкова – це було  щось надзвичайне. Від депутатського корпусу Полтавської обласної ради від її керівництва дякую нашим залізничникам за їхню роботу», – сказав Олександр Лемешко. 

У перші дні повномасштабного вторгнення залізничники Полтавщини залишилися на своїх робочих місцях.

«В ДЕПО були такі події, які ніхто не може забути. Ми вивозили людей, які добралися з Харкова та Сум, з Полтави до Львова, до Вінниці. Було задіяно кілька локомотивних бригад на один потяг, були з’єднані потяги. Ми перевезли до 300 тисяч пасажирів. З мужністю все витримали і вистояли», – наголосив Директор виконавчий регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» Микола Уманець.

Юрій Набасов розповів, що на новій марці зображено евакуаційний потяг, який 5 травня 2023 року був обстріляний ворогом у Херсоні. 

«Саме в той час, коли відбувалася посадка пасажирів, почався обстріл вокзалу. Були поранені люди, зокрема й працівники залізниці, вагон загорівся. Але славні мужні залізничники зберігали спокій, відчепили палаючий вагон і продовжили посадку людей. Із запізненням, але поїзд вирушив у дорогу. А на місце призначення – у Львів – прибув за розкладом. Ця подія не могла не вразити, тому й знайшла відображення на марці», – зауважив Юрій Набасов. 

Тираж блоку – 150 тис. примірників. Поштовий блок складається з 2-ох марок: «Евакуаційний потяг. Херсон» та «Львів. Евакуаційний потяг». Тираж конверта «Перший день» – 40 тис. примірників. Тираж карток – 80 тис. Художник блоку, конверта та картки – Віктор Грудаков.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk