• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

На честь загиблого Євгенія Браха встановили меморіальну дошку

У Селещинському ліцеї відкрили меморіальну дошку на честь загиблого захисника України Євгенія Браха. Він був випускником цього навчального закладу та виріс у Селещині.

 

На відкриття меморіальної дошки до школи завітали рідні, друзі, однокласники військового, керівництво громади, району та області. Заступник начальника Полтавської ОВА Олексій Бруслик подякував батькам героя за виховання справжнього патріота.

 

«Євгеній має стати взірцем для наслідування. Він своїм прикладом показав, що завжди потрібно йти за своєю мрією. Хлопець дуже хотів стати військовим, навіть коли не вступив до військового училища, все-таки реалізував свою мрію – став капралом іноземного легіону, – розповів Олексій Бруслик. – І коли почалася повномасштабна війна, він не міг залишатися у Франції, повернувся в Україну, взяв до рук зброю і став на захист держави. Бо його професіоналізм, здобуті навички були потрібні тут. Євгеній розумів свою відповідальність перед країною, громадою, рідними і виконував свій обов’язок до кінця».

 

Євгеній Брах, більше відомий за позивним «Малі», на фронті був кулеметником. Брав участь у підготовці до спецоперації по встановленню українського прапора на острові Зміїний. На службу в ЗСУ його взяли до складу сил спеціальних операцій. Загинув герой 21 вересня 2022 року під час бойового завдання під Соледаром. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

 

Честь відкрити меморіальну дошку надали його мамі – Любов Григорівні. Батько, дивлячись, на фото усміхненого сина, став на коліна. Побратими, дружина, друзі не могли стримати сліз.

 

За словами Машівського селищного голови Сергія Сидоренка, в ліцеї щорічно буде проходити турнір зі стрільби на честь Євгенія Браха (Малі). А згодом у Селещині відкриють спортивний зал, про який так мріяв захисник. Рідні загиблого передали навчальному закладу необхідне обладнання для стрільби та смуги перешкод.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk