• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Студенський читацький клуб кафедри журналістики – учасник ІІІ Універсальної книжкової виставки-ярмарки «ПОШУК»

22 вересня відбулося спільне засідання студентського читацького клубу кафедри журналістики Полтавського національного університету імені В. Г. Короленка (керівниця клубу – старша викладачка кафедри журналістики Оксана Зелік) і читацького клубу «Горислів» Обласного коледжу «Кременчуцька гуманітарно-технологічна академія імені А.С. Макаренка» Полтавської обласної ради» (керівниця клубу – викладачка циклової комісії української та іноземної філології Ірина Кірічек). Зустріч за темою «Досвіди читання в часи війни» проводилася в межах  ІІІ Універсальної книжкової виставки-ярмарки «ПОШУК», ініційованої Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОВА.

Учасники заходу ділилися особистими історіями про те, як війна вплинула на читацькі звички і навички, позбавила бажання читати або навпаки – визначила пріоритетні теми і сюжети.

Найактивніше обговорення серед студентів викликала антиутопія Джорджа Орвелла «1984», універсальна символіка якої залишається актуальною і нині.

Богдана Логвиненко, учасниця клубу «Горислів», підготувала пізнавальну презентацію про читацьку рецепцію роману Вікторії Амеліної «Дім для Дому». Трагічне життя української письменниці, яке обірвалося внаслідок російського ракетного удару по Краматорську цього року,   пов’язане з драматичною долею вбитого росіянами автора дитячих книжок Володимира Вакуленка. Відгуком на його посмертно виданий щоденник «Я перетворююсь» поділилася Ірина Кірічек.

Крім того, студенти і викладачі обговорили такі актуальні книжки: «Писати війну» Ганни Улюри, «Східно-Західна вулиця» Філіпа Сендса, «Доньки Спарти» Клери Гейвуд, «Повітряна й тривожна книжка» Ірини Славінської, «Крадійка книжок» Маркуса Зузака, «Як ти там?» Анни Гін, антологію української мілітарної поезії «Стилет і Стилос».

Завідувачка сектору культурно-просвітницької роботи відділу науково-методичної та культурно-просвітницької роботи бібліотеки імені М. А. Жовтобрюха Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Любов Андрух підготувала огляд сучасної літератури про російсько-українську війну, акцентувала увагу текстах тих письменників, які служать в ЗСУ.

На завершення зустрічі Марина Свалова і Олена Тупигіна зачитали авторські тексти, які стали співзвучні читацьким досвідам учасників спільного засідання.

Полтавський національний університет імені В. Г. Короленка

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk