• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Представники МФО «ВПО України» на Полтавщині обговорили новий законопроєкт про переселенців

У Полтавській ОВА відбулася нарада за «круглим столом» із обміну досвідом щодо використання інструментів підтримки внутрішньо переміщених осіб в області за участю народних депутатів України, Віцепрем’єр-міністра України Ірини Верещук, директора Державного центру зайнятості Юлії Жовтяк.

Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін наголосив, що основне завдання державної політики в цьому напрямі – забезпечення інтеграції та соціалізації ВПО.

«Сьогодні ми разом формуємо якісну політику підтримки ВПО в країні. Головне наше завдання – побудувати ефективний механізм інтеграції та соціалізації ВПО, – сказав Дмитро Лунін. – Акцентували увагу на забезпеченні житлом та працевлаштуванні людей. Розглянули можливості допомоги в області за різними напрямами. Крім цього, обговорили потребу в нових інструментах для покращення такої роботи».

Народні депутати, члени міжфракційного обєднання «ВПО України», що три дні перебувають на Полтавщині, обговорили з представники громад проблеми, які виникають у переселенців на новому місці проживання.

Співголова міжфракційного об’єднання «ВПО України», народний депутат Максим Ткаченко розповів про напрацьовані зміни на законодавчому рівні.

«Усі питання, які важливі для ВПО, для нас болять, бо серед співголів міжфракційного обєднання є переселенці з 2014 року. Для ВПО життя починається з початку на новому місці. Питання житла, працевлаштування стоять на першому місці, – розповів Максим Ткаченко. – У Полтавській області ми працюємо не вперше. Наша виїздна сесія розпочалася із Полтавської громади, яка прийняла найбільше ВПО. Обговорили з новою владою міста багато питань, знайшли зауваження, які обов’язково треба виправляти, а плани – реалізовувати.Також побували у Нехворощанській громаді, яка є показовою у плані роботи з ВПО, де людей уже сприймають як рідних, будують для них житло, надають роботу. Але головна ціль нашої виїзної сесії – активно працювати над новим законопроектом, який стане новим стратегічним законом по відношенню до ВПО».

Також депутати провели зустріч із головами громад Полтавської області й взяли участь у засіданні Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при облвійськадміністрації.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk