• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

У 17 громадах Полтавщини створили служби з контролю за використанням та охороною земель

Полтавська область є лідером в країні зі створення служб контролю за використанням і охороною земель в територіальних громадах. Відповідні служби створили у Лубенській, Хорольській, Миргородській, Карлівській, Решетилівській, Кобеляцькій, Опішнянській, Скороходівській, Білоцерківській, Терешківській, Великосорочинській, Петрівсько-Роменській, Новоселівській, Щербанівській, Великорублівській, Котелевській, Сергіївській громадах.

Про це повідомили на апаратній нараді в облвійськадміністрації 18 вересня.

Земельний фонд Полтавської області становить 2 мільйони 875 тисяч гектарів. Сільськогосподарські землі займають 77% території.

«Передача повноважень та ресурсів територіальним громадам області у процесі децентралізації вимагає від органів місцевого самоврядування раціонального використання та контролю за земельним фондом, забезпечення заходів охорони та збереження сільськогосподарських земель із метою вирішення соціально-економічних потреб, залучення інвестицій, базуючись на принципах сталого розвитку, – розповів директор Департаменту агропромислового розвитку ПОВА Сергій Фролов. – Нині до Державного земельного кадастру внесено 2,1 млн га – 75% усіх земель Полтавщини, зокрема 1,8 млн га, або 82% земель сільськогосподарського призначення».

Органи місцевого самоврядування недоотримують до бюджету кошти через неоформлене право, самовільне зайняття, нецільове використання, порушення заходів з охорони земель, розорення сіножать і пасовищ біля водойм, самовільне вирубування лісосмуг.

Заступник начальника Полтавської ОВА Олексій Бруслик наголосив на активізації роботи новостворених служб.

«У 17 громадах служби з контролю за використанням земель створені, але це не означає, що вони дієві. У деяких громадах лише прийняте рішення, а організаційні заходи не проводять. Тому прохання до громад активізувати роботу з інвентаризації та охорони земель, – зауважив Олексій Бруслик. – За дорученням начальника ПОВА, департамент АПР максимально сприяє реалізації політики децентралізації у напрямі земельних відносин, надає усі необхідні консультації. Деякі громади уже продемонстрували свою ефективність. Те ж саме стосується передачі договорів по водних об’єктах. Крім того, громадам слід провести інвентаризацію земель і визначити ділянки, які можна використати під заліснення, щоб передати такі площі в користування ДП «Ліси України»».

Ті громади, які набули повноважень зі здійснення державного контролю за використанням та охороною земель, за результатами проведеного моніторингу земель та претензійної роботи вже отримали надходження до бюджету: Миргородська (540 тис. грн), Хорольська (30 тис. грн). Очікують надходжень: Карлівська (400 тис. грн), Великосорочинська (10 тис. грн).

 

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk