• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Півтори тисячі переселенців знайшли роботу на Полтавщині цього року

Із 24 лютого минулого року за послугами до обласної служби зайнятості звернулися 6,6 тисячі внутрішньо переміщених осіб. Найбільше – з Харківської та Донецької областей. Отримали роботу 4 тисячі переселенців, із них 1,5 тисячі – цьогоріч. Таку статистику озвучила заступник директора Полтавського обласного центру зайнятості Тетяна Разумова на брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини.

Розповіла, що нині Державна служба зайнятості пропонує низку сервісів та послуг, спрямованих на сприяння в працевлаштуванні переселенців на новому місці. При цьому необов’язково мати статус безробітного.

«Актуальні пропозиції роботи для ВПО в громадах Полтавщини розміщені на сайтах обласної та районних військових адміністрацій. Служба зайнятості організовує професійне навчання безробітних за робітничими професіями. 94 переселенці навчалися під замовлення роботодавців регіону та 182 людини отримали ваучери на навчання», – зазначила Тетяна Разумова.

Дієвий спосіб працевлаштування – отримання мікрогратнів на створення або розвиток власної справи.

«У межах проєкту єРобота 48 внутрішньо переміщених осіб отримали мікрогранти на створення чи розвиток власного бізнесу на понад 11 мільйонів гривень. ВПО започатковують або розширюють власні справи у різних сферах, зокрема виробництво хлібобулочних виробів, одягу, кераміки, торгівлі, надання медичних, бухгалтерських послуг, громадського харчування, техобслуговування й ремонту автомобілів», – додала Тетяна Розумова.

Компенсації за працевлаштування ВПО отримують і роботодавці. В службі зайнятості реалізують сім відповідних програм.

Процес пошуку роботи на Полтавщині прискорився. У базі даних Полтавської обласної служби зайнятості нині є 2 тисячі вакансій. Посилюється фокус допомоги на тих, хто перебуває в складних життєвих обставинах, а офіційне працевлаштування ніяк не впливає на виплату грошової допомоги на проживання ВПО.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk