• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Із першого серпня відновлено планові документальні перевірки суб’єктів господарювання

1 серпня відновлено проведення планових документальних перевірок суб’єктів господарювання, що були призупинені 24 лютого 2022 року.

Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» чітко визначено коло суб’єктів, що потрапляють під перевірки. Про це розповіла на брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини в.о. начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Алла Рябкова. 

«Перевірки проводять тільки відносно суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво чи реалізацію підакцизної групи товарів, ведуть гральний бізнес, надають фінансові послуги. Це може бути або виробництво товарів підакцизної групи, або реалізація, або виробництво і реалізація таких товарів. У жодному разі не підпадають під проведення планових документальних перевірок суб’єкти господарювання, які використовують підакцизну групу товарів для власного виробництва. Наприклад, здійснюють купівлю дизельного пального для посіву зернових культур», – зауважила Алла Рябкова.

На сайті Державної податкової служби України оновлено план-графік проведення документальних планових перевірок платників податків з яким можна ознайомитися за посиланням https://www.tax.gov.ua/diyalnist-/plani-ta-zviti-roboti-/642254.html.  До нього увійшло 58 суб’єктів господарювання з Полтавщини. Перевірки фахівці податкової служби розпочнуть після 20 вересня. Нині платники податків можуть підготувати документи.

Також Алла Рябкова наголосила, що суб’єкти господарювання, які до 31 липня 2023 перебували на спрощеній системі оподаткування зі сплатою єдиного податку за ставкою 2% доходу, автоматично 01 серпня 2023 перевели до групи платників ЄП, на якій перебували до обрання особливостей оподаткування. Також платники податку мають право звернутися до податкової й обрати іншу систему оподаткування.

Серед змін у Податковому кодексі України, які набрали чинності 2023 року, – введення мінімального податкового зобов’язання.

«Мінімальне податкове зобов’язання поширюється на власників та користувачів земельних ділянок сільгосппризначення, що розташовані за межами населених пунктів. Нині вже сформовані податкові повідомлення-рішення і розіслані», – наголосила Ірина Рябкова. 

Платники податків можуть протягом 30 днів із моменту отримання повідомлення-рішення провести звірку, якщо в документі вказані неточності у визначенні розмірів ділянки, нормативно грошової оцінки. В такому разі повідомлення-рішення буде переглянуте. Не потрібно буде використовувати процедуру адміністративного або судового оскарження. Це зручно і для податківців, і для платників податків.

Також, Алла  Рябкова нагадала, що на сайті ДПС України розміщено безкоштовне програмне забезпечення ПРРО за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk