• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

«До зими необхідно відремонтувати найпроблемніші ділянки доріг області», – Дмитро Лунін

Питання підготовки дорожнього господарства області до роботи в осінньо-зимовий період обговорили на апаратній нараді в начальника Полтавської ОВА.

«До робіт з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування державного значення Полтавської області 2023-2024 року будуть залучені генеральні підрядні дорожньо-експлуатаційні організації. Вони мають запас піщано-соляної суміші, з урахуванням залишків минулого періоду, близько 9000 тонн, або 20% від потреби», – повідомив заступник начальника Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Полтавській області Анатолій Мягкохліб. 
На дороги області заплановано виводити 191 одиницю техніки: 80 піскорозкидачів, 37 навантажувачів, 25 автогрейдерів, 35 тракторів, 14 одиниць іншої техніки. 
Фінансування організації не дозволяє забезпечети виконання повного комплексу робіт. Схема утримання доріг передбачає насамперед обслуговування робіт на міжнародних дорогах, національних, регіональних, а потім територіальних. Подібна ситуація і з ремонтом доріг. 
«Наразі ми відремонтували М-22 від Полтави до Кременчука і за Дніпром провели роботи. Тривають роботи на автошляхах Р-42 Лубни-Миргород-Опішня та Р-67 Чернігів-Ніжин-Прилуки-Пирятин – проведення ямкового ремонту. Зараз найбільше в нас питань до дороги Н-12 Суми-Полтава. Там працюють дві бригади. До кінця ремонтного сезону плануємо завершити роботи та нанести розмітку. Об’єкти капітального ремонту (два мости) зробимо», – зазначив Анатолій Мягкохліб. 
Для робіт з експлуатаційного утримання місцевих доріг в осінньо-зимовий період 2023/2024 року підрядні організації планують залучити 225 одиниць спеціалізованої техніки. Про це розповів перший заступник директора Державного підприємства «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Андрій Заїка.
«Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації, погіршення погодних умов та для інформування про них в Агентстві буде налагоджено цілодобову роботу диспетчерської служби. Також заплановано відновлення повноцінної системи GPS-моніторингу, що дозволить у режимі онлайн відстежувати техніку підрядників. Замовлено необхідне технологічне обладнання, тривають роботи з інтеграції даних до єдиної системи переміщення техніки», – наголосив Андрій Заїка.
Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін зауважив, що в Агентства місцевих доріг є два місяці для завершення ремонтних робіт, запланованих на 2023 рік.
«Нині надходить дуже багато звернень щодо ремонту шляхів місцевого значення. Переважна більшість громад спільно з Агентством місцевих доріг ремонтують дороги. До зими необхідно полагодити найпроблемніші ділянки доріг, а на місцях повинні знати, коли і які відрізки ремонтують, а які – в планах», – наголосив Дмитро Лунін.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk