• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

В обласному центрі обговорили питання готовності Полтавщини до опалювального сезону

Із робочим візитом Полтавську область відвідав Міністр енергетики України Герман Галущенко. Разом із начальником Полтавської ОВА Дмитром Луніним провели нараду щодо готовності регіону до опалювального сезону.

«Ми продовжуємо вивчати питання готовності областей до опалювального сезону. Як зазначав Президент України Володимир Зеленський, наступний опалювальний сезон буде складним, адже ворог продовжить терор. Тому маємо ряд ключових завдань. На Полтавщині є кілька питань, що повинні бути постійно в полі зору, – це робота ключових підприємств стратегічної інфраструктури й забезпечення ресурсами жителів області та підприємств», – сказав Герман Галущенко.

Дмитро Лунін зазначив, що на Полтавщині підготовка до опалювального сезону відбувається за планом.

«Область готова вже на понад 70%. За підтримки держави робимо максимум для того, щоб легше – наскільки це можливо – пройти наступний опалювальний сезон. Котельні, теплові пункти, насосні, які минулої зими потрапляти в ГПВ, перепідключили до інших електромереж або забезпечили генераторами. Близько 180 генераторів нині є в наших водоканалах і теплоенерго, їх придбали за кошти області, самі підприємства й надали партнери. Медзаклади області забезпечені генераторами. Нині тривають масштабні роботи з відновлення енергообʼєктів. Держава розвиває різні способи додаткового захисту критичної інфраструктури, але кожен із нас має бути готовим. І подбати про альтернативне живлення вже зараз», – розповів Дмитро Лунін.

Герман Галущенко додав, що окрім ремонтної кампанії, захисту об'єктів від можливих ударів, важливим напрямом лишається план екстрених дій, які необхідно вжити в разі пошкодження чи знищення певного устаткування або обладнання.

«Має бути алгоритм дій, чітко визначені відповідальні й координатори. Повинні розуміти, що ми робимо та як максимально швидко відбудеться відновлення електропостачання та подача тепла», – наголосив Міністр енергетики.

За його словами, особливу увагу повинні приділити питанню забезпечення електроживленням об’єктів критичної інфраструктури в разі обмеження постачання електроенергії.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk