• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Медиків з трьох областей навчали супроводу клінічних розладів пацієнтів

Відбувся тренінг для медпрацівників первинної ланки із подолання прогалин у сфері психічного здоров'я.

У межах курсу ВООЗ mhGAP, в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська, сімейні лікарі Харківської, Полтавської та Донецької областей навчалися супроводу клінічних розладів пацієнтів.

Участь у відкритті заходу взяла керівниця Координаційного центру з психічного здоров’я при Кабінеті міністрів України Оксана Збітнєва, яка представила учасникам тренінгу Всеукраїнську програму ментального здоров’я.

«Насамперед, хочу щиро подякувати всім лікарям, всім медичним працівникам за вашу щоденну роботу. Питання «Ти як?» в першу чергу вам варто поставити собі. Ви завжди на передньому краї. Наразі особливо важко пропускати через себе всі ті страждання та біль, з якими до вас приходять люди. Точно знаю, що ви у себе не на часі. Але ви маєте бути в ресурсі, маєте дбати про себе, аби допомагати іншим. На вашу підтримку дуже чекають. Тепер ваші можливості стали значно більше. Завдяки курсу ВООЗ mhGAP ви зможете надати першу допомогу та супровід з найбільш поширених ментальних розладів. Люди мають знати, що в вашій особі у них є надійний провідник та вірний помічник щодо подолання стресу, депресії, тривожних розладів», – закликала учасників тренінгу керівниця Координаційного центру Оксана Збітнєва.

Наразі підготовку за курсом ВООЗ mhGAP пройшли 30 000 медичних працівників первинної ланки. 583 заклади підписали контракт з НСЗУ Національна служба здоров'я України на пакет Програми медичних гарантій «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги». І вже за перше півріччя 2023 року 17 тисяч пацієнтів отримали послуги в межах цього пакету.

Знайти фахівця, який готовий надати допомогу з ментального здоров’я можна за допомогою онлайн-мапи «Надавачі медичної допомоги за напрямом «Психологічна та психіатрична допомога» за посиланням http://surl.li/jtljj

У цій електронній системі відображаються всі медзаклади та установи, які надають допомогу за договором із НСЗУ. Ці послуги є безоплатними для пацієнтів. На сьогодні онлайн-мапа містить дані щодо 9 031 лікарів у 3 484 місцях надання допомоги.

#тияк

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk