• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Швейцарія допоможе Полтавщині облаштувати укриття у школах

Стартувала ініціатива швейцарсько-українського проєкту DECIDE з відновлення шкіл та облаштування укриттів у закладах освіти як коворкінгів для навчання під час повітряної тривоги. Ця ініціатива охоплює три регіони: Полтавську, Одеську та Чернігівську області.

«Освіта є чинником розвитку громад. Функціонування закладів освіти – це привід повернутися додому і вийти на роботу, це життя громад. Ініціатива уряду Швейцарії є надзвичайно цінною для України. Сподіваюся, це лише початок і добрий сигнал для інших країн долучатися до схожих ініціатив. Закликаю громади активно долучатися до цього проєкту. Його цінність не тільки в можливості розширити фонд захисних споруд, а й можливості навчатися залучати позабюджетні кошти в громади», – зауважив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

«На початку минулого навчального року в нас було лише 54% шкіл, у яких були укриття. Нині показник 87%. Це завдяки органам місцевого самоврядування, фінансуванню з державного та обласного бюджетів. Із проєктом DECIDE ми працювали й раніше і тепер маємо можливість долучитися до цієї вкрай важливої ініціативи, бо в області ще 49 шкіл і 190 закладів дошкільної освіти не мають укриттів, а частина укриттів не можуть вмістити всіх учнів, тому заклади освіти працюють у змішаному форматі. Відповідно попереду в нас ще й збільшення площ уже наявних захисних споруд», – наголосив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Заявки від громад для участі в ініціативі прийматимуть протягом двох тижнів. За підсумками конкурсного відбору визначать 25 громад, де заклади освіти облаштують 15 укриттів площею 100 квадратних метрів та 10 укриттів площею до 500 квадратних метрів. Потім відбудуться моніторингові візити для ознайомлення зі станом приміщень. 

«Переконана, що ті громади, які братимуть участь у нашій ініціативі, не тільки відбудують укриття, а й навчаться створювати проєкти за принципом «Відбудуємо краще ніж було» та залучати донорів. Наша програма спрямована на те, щоб дати громадам можливість створювати якомога більше таких проєктів, щоб українці поверталися додому. Адже освіта – це одна з фундаментальних послуг. Під час навчання діти багато часу перебувають в укриттях. Ми б хотіли, щоб учні мали можливість не тільки навчатися, а й мати доступ до різноманітних активностей», – сказала менеджерка Швейцарсько-українського проєкту DECIDE Валентина Полторак.

На реалізацію ініціативи проєкту DECIDE з відновлення шкіл та облаштування виділено 170 млн грн (4,3 млн швейцарських франків).

«Ми знаємо, що зараз відбувається руйнування шкіл в Україні. А школи – це майбутнє. Ми робимо все можливе, щоб протистояти цьому й допомогти подолати жахливі наслідки. Освітні послуги – це одні з базових послуг, зокрема й у Швейцарії, – зауважив директор швейцарського бюро співробітництва Посольства Швейцарії в Україні Андреас Хубер. – Потрібно зробити все, щоб забезпечити дітям доступ до якісної й безпечної освіти. Тому Швейцарія запускає партнерську програму для громад, яку, сподіваюся, підтримають й інші донори та бізнес. Комплексний менеджмент тут дуже важливий».

Реалізація цього проєкту забезпечить близько 15 тисяч школярів доступом до якісної освіти в безпечних умовах.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk