• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

У Лубнах створять притулок для людей, які постраждали від домашнього насильства

Цього року з державного бюджету на Полтавську область передбачено виділення 3 мільйонів 607 тисяч гривень субвенції на створення мережі спеціалізованих служб підтримки людей, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Члени Регіональної комісії для формування пропозицій щодо розподілу цієї субвенції під головуванням заступника начальника ПОВА Олексія Бруслика проголосували за спрямування цих коштів Лубенській міській територіальній громаді на проведення капітального ремонту нежитлової будівлі з метою облаштування в ній притулку для осіб, постраждалих від насильства. Крім того, гроші будуть використані на придбання обладнання та інвентарю для функціонування нової установи.

На розгляд комісії надійшли ще дві пропозиції від Кременчуцької та Білицької громад, але громади зібрали не повний пакет документів для реалізації запланованих проєктів.

У Лубнах давно назріла необхідність у появі притулку. «У 2022 році у Лубенській громаді від домашнього насильства постраждали 85 людей. За перше півріччя поточного року надійшло 86 підтверджених випадків щодо вчинення домашнього насильства, – розповіла заступник директора Департаменту соціального захисту населення – начальник управління сімейної політики та адміністративно-правового забезпечення Олена Панова. – На території громади відсутні притулки та денні центри для постраждалих. Мережа служб підтримки представлена лише мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги Фонду ООН в галузі народонаселення».

У Лубнах відсутнє безпечне місце для тимчасового проживання осіб у разі кризових ситуацій. За шість місяців 2023 року такої послуги потребували 6 сімей. Тому взимку на сесії Лубенської міськради прийняли рішення про створення притулку. Після ремонту у виділеному приміщенні облаштують 10 ліжко-місць для проживання 3 сімей. Громада співфінансуватиме проєкт в межах 5 процентів (180 тисяч гривень). Загальна вартість робіт – 3 млн 590 тис. грн.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk