• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Відбір у помічники ветерана: на всі запитання будуть відповіді, звертайтеся!

Нині в розпалі перший і чи не найважливіший етап започаткованого Мінветеранів пілотного проєкту з розбудови у державі інституту помічника ветерана. Саме зараз триває конкурсний відбір до корпусу фахівців, які у громадах надаватимуть сервісний супровід з повернення з військової служби до цивільного життя нашим Захисникам і Захисницям, котрі завершили свою місію у війську.

Експеримент перед загальноукраїнським масштабуванням моделі сервісу відбуватиметься до кінця року у громадах Вінницької, Дніпропетровської, Львівської та Миколаївської областей.

У багатьох громадян згаданих регіонів, яких зацікавила ця ініціатива ветеранського відомства, вже виникли практичні запитання щодо умов участі у відборі, посадового функціоналу, захисту персональної інформації тощо.

Даємо докладні роз’яснення на типові питання, що турбують потенційних кандидатів-учасників пілотного проєкту.

Одразу нагадаємо, що кандидати на посаду помічника ветерана можуть подати заяву в електронній формі на участь у конкурсі винятково через інформаційний портал Е-ветеран (https://eveteran.gov.ua).

Докладно про алгоритм долучення до пілотного проєкту – у нашій відеоінструкції.

Багатьох цікавить, чи можуть вони податися на участь у проєкті, якщо не зареєстровані безпосередньо у областях, де триває експеримент? Відповідь однозначна – так, якщо особа згодна на працевлаштування в одному зі згаданих регіонів і має там місце для проживання.

Також люди цікавляться, як упевнитися, чи перебувають вони на обліку в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни? Тут теж усе нескладно: якщо вам надано відповідний статус і видано посвідчення встановленого зразку, ви перебуваєте на обліку пільговиків, тоді інформація про вас надходить до Єдиного державного реєстру ветеранів війни автоматично.

Для тих, хто переймається своїм майбутнім місцем праці скажемо, що помічники ветерана працюватимуть у сервісних офісах у своїх громадах, або в дистанційному режимі, надаючи сервісні послуги клієнтам з віддаленого робочого місця.

Конкретно зараз не на останньому місці є запитання і про убезпечення від витоку персональних даних кандидатів у процесі оформлення заявок, адже це потребує серйозної верифікації особи. Можемо всіх заспокоїти: у процесі обробки інформації дані заявника знеособлюють. Персональні дані обробляють і зберігають винятково в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни (ЄДРВВ), де створено комплексну систему захисту інформації. Її надійність відповідає вимогам нормативних документів у сфері технічного та криптографічного захисту інформації.

Якщо у кандидатів на посади помічника ветерана виникнуть запитання щодо участі в експериментального проєкті або є труднощі з заповненням документів тощо, вони можуть звернутися за роз’ясненнями до фахівців представництв Мінветеранів у регіонах.

Телефонні лінії інформаційної підтримки проєкту:

Вінницька область – Інна – 063-230-27-58

Дніпропетровська область – Наталія – 063-688-94-10

Львівська область – Наталія – 063-230-25-60

Миколаївська область – Валерій – 097-441-61-04

Також працює електронна пошта інформаційної підтримки: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Міністерство у справах ветеранів

 

 

 

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk