• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Полтавщина бере участь у пілотному проєкті з удосконалення системи соціальної роботи

Полтавщина – одна з шести областей-учасниць проєкту Мінсоцполітики і Програми ООН із відновлення та розбудови миру із удосконалення системи соціальної роботи й послуг у територіальних громадах.

Представники Полтавщини на чолі з заступником начальника ОВА Олексієм Брусликом взяли участь у роботі триденного семінару щодо реалізації проєкту ПРООН із посилення інституційної спроможності тергромад щодо надання соціальних послуг населенню.

«Проєктом передбачено проведення аналізу стану організації та надання соціальних послуг у територіальних громадах регіонів-учасників, ідентифікації надавачів і визначення потреб задля цифровізації процесу, – розповів Олексій Бруслик. – У Полтавській області для участі в пілоті відібрані чотири громади: Миргородська, Пирятинська, Котелевська та Опішнянська».

Також участь у проєкті беруть громади Чернівецької, Харківської, Чернігівської, Сумської та Миколаївської областей.

Відкрили захід заступниця Міністра соціальної політики України Уляна Токарєва і програмна координаторка компоненту розвитку місцевого самоврядування та реформи децентралізації Програми ООН із відновлення та розбудови миру Олена Рудич.

Протягом трьох днів учасники заходу обговорювали підходи до удосконалення системи соціальної роботи, підготовку та впровадження інноваційних рішень для підвищення рівня й різноманітності послуг у громадах, основні барʼєри, що стримують впровадження нових послуг для цільових груп (багатодітні родини, одинаки, сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, особи з інвалідністю, особи старшого (60+, 80+) віку, прийомні сім’ї, ДБСТ, патронатні сім’ї, ВПО, учасники бойових дій, родини загиблих, поранених та полонених).

Детально опрацювали завдання проєкту в контексті перспективи розвитку соціальних послуг у громадах, узгодили план дій та виконання робіт, ознайомились із типами інструментарію та методологією виконання дослідницького компоненту.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk