• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

600 кухарів пройдуть навчання у Кулінарних хабах проекту School Chef’s Training Hubs Development

У межах реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською, триває навчання кухарів у кулінарних хабах проекту School Chef’s Training Hubs Development.

Теоретичний курс в онлайн-форматі прослухали працівники професійно-технічних навчальних закладів Київської, Львівської, Тернопільської, Полтавської та Одеської областей.

У навчанні взяли участь 65 кухарів, а до кінця року курс закінчать 600 осіб. У майбутньому вони стануть тренерами / викладачами для шкільних кухарів.

«До кулінарних хабів завозять сучасне обладнання. Таким самим потроху оснащуватимемо шкільні кухні по всій країні. Тут навчають готувати страви з оновленого шкільного меню, а також створюватимуть власне», – зазначила дружина Президента.

Проект School Chef’s Training Hubs Development зі створення центрів підготовки кухарів системи шкільного харчування реалізується з березня в межах стратегії реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді Оленою Зеленською, за підтримки Швейцарії (через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва (SDC) та Посольство Швейцарії в Україні). У проекті беруть участь громадські організації Cult Food та «Національна асоціація громадського харчування» у співпраці з Міністерством освіти і науки України.

Програма теоретичного навчання кухарів у кулінарних хабах передбачає розкриття таких тем:

- загальні положення та принципи функціонування шкільного харчування в Україні. Організація харчування в закладі освіти;

- нормативно-правові акти щодо гігієни та санітарії виробництва в закладах загальної середньої освіти;

- впровадження системи HACCP;

- способи організації харчування. Три технологічні моделі, принципи їх застосування;

- сучасні технології теплової обробки: пароконвекційна технологія;

- дієтологія, нутриціологія, органіка, використання спецій;

- багатофункціональні кулінарні системи;

- принципи створення технологічних карток і меню для шкільного харчування згідно з постановою № 305 Кабінету Міністрів України.

«Реформа шкільного харчування триває всупереч війні. Бо всупереч руйнуванню створюємо, розвиваємося, покращуємо. Готуємо майбутнє», – підсумувала Олена Зеленська.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk