• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Андрій Єрмак на брифінгу для німецьких ЗМІ: Україна очікує отримати на саміті у Вільнюсі чітке запрошення до спрощеного приєднання до Альянсу

Модератором зустрічі виступив старший радник Rasmussen Global, екс-керівник представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні Ніко Ланге.

«Наша сьогоднішня зустріч має на меті дати вам певний контекст і показати нашу позицію та бачення щодо низки питань, включно з Українською формулою миру, запропонованою Президентом Зеленським, а також зі вступом до НАТО й гарантіями безпеки», – зазначив керівник Офісу Глави держави.

Андрій Єрмак та Андерс Фог Расмуссен презентували свій погляд на майбутній саміт Північноатлантичного альянсу у Вільнюсі, очікування України від саміту та на шлях до членства в НАТО.

У контексті очікувань від Вільнюського саміту керівник Офісу Президента констатував, що Україна прагне отримати чітке запрошення до вступу в Альянс за спрощеною процедурою.

«Ми розуміємо, що в умовах масштабної війни точну дату назвати неможливо. Але це стане можливо, коли дозволить безпекова ситуація», – зазначив він.

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак і колишній Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен, які є співголовами Міжнародної робочої групи з питань безпекових гарантій для України, провели брифінг для представників провідних німецьких ЗМІ з питань підготовки до Вільнюського саміту НАТО та надання гарантій безпеки для України.

За словами Андрія Єрмака, нині тривають щоденні консультації та переговори з партнерами, щоб майбутній саміт став результативним для нашої держави.

«Позиція України: очікуваний результат – це отримати на саміті в липні запрошення до спрощеного приєднання. Але, що важливо, ми хотіли б отримати абсолютно чіткий сигнал, який зафіксував би шлях України до членства в НАТО. Якщо зараз продовжувати політику відкритих дверей, ми дамо поганий сигнал Росії, що вона може продовжувати всі ті речі, які зараз коїть в Україні щодня», – наголосив керівник Офісу Глави держави.

Щодо позиції Німеччини в питанні євроатлантичної інтеграції України, він зауважив, що наші держави мають тривалі історичні відносини. Також теплі дружні й партнерські взаємини склалися між Президентом Володимиром Зеленським і канцлером Олафом Шольцом.

«Я вважаю, що Німеччина може ухвалити історичне рішення. Ми готові продовжувати консультації, зустрічатися з нашими партнерами, якщо залишилися якісь питання. Щодо нашої позиції – ми впевнені в ній», – додав Андрій Єрмак.

Окремо було привернуто увагу представників ЗМІ до пропозицій щодо гарантій безпеки для України, які мають бути надані нашій державі на шляху до повноправного членства в НАТО. Андрій Єрмак та Андерс Фог Расмуссен зазначили, що такі пропозиції були викладені в проекті Київського безпекового договору, розробленого експертами Міжнародної робочої групи та опублікованого у вересні 2022 року.

Андерс Фог Расмуссен зазначив, що на Вільнюському саміті Україна має отримати як гарантії безпеки, так і сигнал щодо перспектив членства в Альянсі. Він наголосив, що вірить у надання безпекових гарантій Україні на саміті в липні, і висловив переконання, що майбутнє Української держави – в Альянсі, адже Україна нині будує нову безпекову архітектуру Європи.

«Ми маємо рухатися до чіткого пакету підтримки й говорити про каркас тривалих безпекових гарантій для України. Також у фокусі – членство в НАТО для України. Я вірю, що цей час настане на Вільнюському саміті», – сказав колишній Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу.

Розповідаючи про оборонну підтримку від партнерів, очільник Офісу Президента України зазначив, що стійкість українського народу й рішучість Збройних Сил у боротьбі з російським агресором спонукають світових лідерів до збільшення постачання озброєнь нашій державі.

«Щодня українці, лягаючи спати, не впевнені, чи прокинуться вранці. Але вони залишаються тут, удома. Вони повертаються. І це спонукало партнерів надавати нам засоби для захисту неба. Так і в інших позиціях», – констатував Андрій Єрмак.

У цьому контексті він також зазначив, що надана Німеччиною зброя, зокрема й системи ППО, також допомагає нашому народу.

«Це значна допомога. Президент Зеленський під час нещодавнього візиту до Берліна та Аахена персонально подякував німецькому народу та канцлеру, парламенту Німеччини, які підтримують Україну й допомагають нам. Ваша зброя добре працює на нашому полі бою, і, звісно, ми надзвичайно вдячні та сподіваємося на продовження цієї підтримки», – сказав керівник Офісу Глави держави.

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk