• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

У Полтавському краєзнавчому музеї відкрили виставку «Музейні новинки зі світу спорту»

До Міжнародного олімпійського дня, який щорічно відзначають 23 червня, Полтавський краєзнавчий музей імені Василя Кричевського за сприяння управління молоді та спорту ПОВА й обласного відділення Національного олімпійського комітету України організовує нову спортивну виставку.

На виставці «Музейні новинки зі світу спорту» гості можуть ознайомитися з новими експонатами спортивної колекції, що поповнили фондову збірку за останні три роки.

Розпочинає експозицію розділ, присвячений спортсменам-захисникам, які загинули, боронячи територіальну цілісність і незалежність України. Це уродженці Полтавщини – Максим Кагал, Євген Перепелиця, Олексій Ханілевич, Віталій Личманенко, Віктор Котелевець, Михайло Кравченко.

У час пандемії коронавірусу й широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України відбулися ХХХІІ Олімпійські, ХVІ Паралімпійські, ХХІV Дефлімпійські, ХІ Всесвітні ігри, чимало інших спортивних подій. На них полтавці у складі національних збірних команд здобули чимало важливих перемог. На Олімпіаді в Токіо 2020 року Жан Беленюк, Олександр Хижняк, Людмила Лузан завоювали 4 медалі, зокрема й олімпійське «золото», що в підсумку забезпечило 1 місце Полтавській школі вищої спортивної майстерності серед інших закладів такого типу.

Переможну ходу продовжили атлети на Паралімпіаді 2020 року – Євгеній Богодайко, Олексій Вірченко, Денис Остапченко, Юрій Божинський, Іван Май поповнили скарбничку української збірної 9 медалями. Торік спортсмени-дефлімпійці стали кращими у настільному тенісі, футболі і карате (всього на їхньому рахунку 24 нагороди).

Вдруге титул чемпіона в таїландському боксі на Всесвітніх іграх вдалося завоювати Олегу Приймачову. Про ці та багато інших здобутків, зокрема полтавських волейболістів, гірськолижників, хокеїстів на траві можна дізнатися на цій виставці.

За останні роки до музейної колекції надійшло чимало унікальних матеріалів, що належали видатним спортсменам та командам краю. Це – відзнаки і спортивна форма олімпійців Жана Беленюка і Людмили Лузан, заслуженого тренера України Сергія Калайди, заслуженого майстра спорту України Євгенія Богодайка, майстра спорту міжнародного класу з боротьби самбо і дзюдо Миколи Ляшенка, команди з футзалу «Ніка», мотобольної команди «Вимпел». Значна частина цих експонатів репрезентована на виставці. Чільне місце на ній відведене комплексу сувенірних медалей і значків, виготовлених із нагоди Олімпійських ігор, переданих Полтавським обласним відділенням Національного олімпійського комітету України.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk