• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Віктор Ляшко: Донація крові має стати своєрідною «корисною звичкою»

На цьому наголосив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко під час брифінгу, присвяченому старту кампанії «Розквітай» від ДонорUA, за участі засновниці ДонорUA та президентки ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України» Ірини Славінської та амбасадорки кампанії співачки KOLA. 

«Символічно, що кампанія з популяризації донорства “Розквітай” стартує сьогодні, 14 червня, у Всесвітній день донора. Це свято усіх тих, хто фактично віддає частинку себе заради допомоги іншим, тим самим рятуючи чуже життя. Донорство крові є особливо значущим під час війни, адже потреба у крові та її компонентах значно зростає. Я вдячний кожному, хто відгукується на заклики здати кров. Саме завдяки вам наразі добровільна донація дає можливість забезпечити потреби у крові та її компонентах як для цивільних, так і для військових. Однак це питання не лише військового, а і мирного часу. Донація крові має стати своєрідною “корисною звичкою”. Тому дуже важливо розвивати культуру донорства в Україні. Намагаюся робити свій вклад і власним прикладом, регулярно здаючи кров, і долучаючись до заходів з популяризації донорського руху, і працюючи над створенням умов для розвитку донорства на рівні Міністерства», – зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Мета кампанії «Розквітай» – популяризувати донорство крові, розповідаючи про його красу та користь.

«У розвинених країнах донорство крові – культурна норма. І хоча Україна зараз протистоїть агресії росії, ми не можемо відкладати ці питання на потім. Донорський рух допомагає рятувати життя наших захисників і захисниць, поранених цивільних, допомагає при лікуванні онкологічних хвороб чи при важких пологах. Люди розуміють, що здавати кров – надзвичайно важливо, але для всебічного розвитку культури донорства ми маємо говорити і про користь, яку отримують самі донори. За порятунок життів нам віддячує наш власний організм, тож донорство – це не лише про допомогу іншим, це й про турботу про себе. Саме про красу та користь донорства для самих донорів будемо говорити протягом кампанії. Приєднуйся та розквітай разом із ДонорUA», – каже Ірина Славінська. 

Кампанія «Розквітай» триватиме до 14 червня наступного року і включатиме в себе різноманітні події, проєкти та активності, зокрема: 

фотопроєкт «Побач» – портрети та історії донорів крові; 

серія акцій «Заквітчуй» – висадка гортензій, які стали символом кампанії; 

просвітницька програма «Знай» – лекції, ефіри та інтерв’ю з експертами та блогерами;

«Скуштуй» – розробка меню для донорів крові; 

вечірка «Неофіт-паті» для тих, хто здає кров уперше; 

ексклюзивний мерч кампанії від українського бренда W8less; 

участь артистів-амбасадорів, зокрема співачки KOLA.  

Нагадаємо, нещодавно 47 донорів крові стали лауреатами щорічної премії ДонорUA Awards. Нагороди отримали Почесні донори – цей статус держава присуджує тим, хто здав понад 40 доз цільної крові або понад 60 доз плазми. Є серед лауреатів і один Заслужений донор, який за своє життя здав компоненти крові понад 100 разів.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk