• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Укриття на Полтавщині перевірять, вони мають працювати цілодобово, – Дмитро Лунін

На Полтавщині всі об’єкти фонду захисних споруд цивільного захисту, які передбачені для укриття населення, перевірять на доступність, готовність до використання за призначенням і обладнання спеціальним майном.

Під час обстежень особливу увагу звертатимуть, чи є визначена особа, відповідальна за те чи інше укриття, чи несе відповідальність сам керівник. Не менш важливе питання доступності споруд у цілодобовому режимі для населення.

Для цього створений і вже працює ситуаційний штаб. На цьому наголосив начальник Полтавської обласної військової адміністрації на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ і НС.

«Щодня ворог обстрілює території нашої країни, гинуть люди. Безпека людей – понад усе. Укриття на Полтавщині перевірять, вони мають працювати цілодобово, – сказав Дмитро Лунін. – Усі відповідальні особи мають забезпечити доступ до укриттів. Також мають бути встановлені вказівники, які інформують про те, як дістатися до цього укриття з вулиці, якщо ви не місцевий. Усі інформаційні стенди потрібно актуалізувати, зробити помітними та зрозумілими».

Як повідомив директор Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОВА Олександр Чалий, що інформація про недоступність і зачинення укриттів до Полтавської облвійськадміністрації не надходила.

На Полтавщині на обліку знаходиться 1381 захисна споруда цивільного захисту. Із яких 215 сховищ та 1166 протирадіаційних укриттів.

«Поповнення фонду захисних споруд цивільного захисту в області здійснюється шляхом обстеження й постановки на облік найпростіших укриттів. Органи місцевого самоврядування та суб’єкти господарювання проводять роботу з обстежень відповідних об’єктів на своїх територіях із метою визначення до можливого використання та взяття на облік  найпростіших укриттів. Станом на сьогодні в області 1077 найпростіших укриттів і 2 споруди подвійного призначення», – сказав Олександр Чалий.

Начальник Головного управління ДСНС України у Полтавській області  Володимир Салогуб зауважив, що в області обстеження об’єктів уже розпочали, роботу здійснюватимуть і в суботу, і в неділю.

«Прошу на всіх рівнях сприяти цій роботі представникам поліції та ДСНС. У разі перешкоджання буде негайно викликана оперативно-слідча група і складено протокол. Нагадую, ми живемо в стані війни, тому вихідні також використовуємо для роботи», – підкреслив Володимир Салогуб.

Знайти найближче до вас укриття ви можете на інтерактивній мапі за посиланням:

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=10wBVAAKCTHdPXYODiUbhjTTrJoY&ll=49.60204310930155%2C34.54944381904308&z=12

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk