• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

В області опрацьовують питання залучення додаткових фінансових ресурсів на створення соціальних гуртожитків для ВПО

Заступник начальника Полтавської області Олексій Бруслик провів робочу нараду з головами РВА і територіальних громад області. Обговорювали підготовку проєктів із будівництва та ремонту об’єктів комунальної власності тергромад під соціальні гуртожитки для внутрішньо переміщених осіб.

«Територіальні громади області провели аналіз та інвентаризацію комунального майна і виявили об’єкти й житлові приміщення, які можливо переобладнати під заклади довготривалого проживання. Наразі сформовано пул із 80 перспективних об’єктів, в яких можна розмістити понад 3000 осіб, – розповів Олексій Бруслик. – Усі ці об’єкти потребують проведення ремонтних робіт, облаштування меблями й побутовою технікою, а переважна більшість – реконструкції та значних фінансових ресурсів, яких не мають у своєму розпорядженні місцеві бюджети. Полтавська область чи не єдина в країні, яка активно працює над цим питанням і має проміжні результати. Зараз завдання не зволікати, а перейти до активних дій. Область вже подала інформацію по цих об’єктах до Мінреінтеграції, партнерським донорським організаціям, тому всі наявні можливості мають бути використані по максимуму».

Наразі Мінінфраструктури оголоcило прийом проєктних пропозицій від територіальних громад на участь у конкурсному відборі проєктів із будівництва та ремонту за двома програмами, реалізація яких здійснюється відповідно до Фінансових угод між Україною та Європейським інвестиційним банком. Це Надзвичайна кредитна програма для відновлення України та Програма для відновлення України.

Враховуючи вимоги до проєктних заявок і наявність розробленої проєктно-кошторисної документації, 7 перспективних об’єктів планують подавати на участь у конкурсному відборі за двома програмами від Глобинської, Комишнянської, Котелевської Мартинівської та Петрівсько-Роменської громад.

Ще 19 перспективних об’єктів, враховуючи кількість місць, інфраструктурну доступність і технічний стан планують подати на відбір за Програмою з відновлення України до 26 червня 2023 року.

Директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОВА Дмитро Мандріков зауважив, що буде конкурсний відбір і аналізуватимуть кожне приміщення з точки зору перспективності, кількості проживаючих ВПО в громадах.

«Вимоги, що ставлять до проєктів, високі. Вони мають бути комплексні, стосуватися об’єкта в цілому (як внутрішніх робіт, так і зовнішніх), мають бути враховані аспекти енергоефективності та безбар’єрності», – розповів Дмитро Мандріков.

У разі позитивного рішення про підтримку за цими програмами фінансування проєктів буде здійснено за кредитні кошти, які будуть спрямовані громадам у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk