• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Допомога ЗСУ, підтримка переселенців і життя області – Дмитро Лунін прозвітував на сесії обласної ради

Полтавщина торік зайняла перше місце в Україні за валовим збором зернових культур із показником 5,4 млн тонн. Зокрема й за збором кукурудзи на зерно – 3,9 млн тонн. Про це розповів начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін на сесії обласної ради, під час звіту про виконання Програми економічного і соціального розвитку області за 2022 рік.

Поінформував, що до бюджетів усіх рівнів у 2022-му надійшло 69 млрд грн податків і зборів, що на 9% більше порівняно з попереднім роком. Це дозволило збільшити видатки на охорону здоров’я й соціальний захист. Акцентував, що на рівні держави з метою підтримки бізнесу була запущена програма «єРобота», якою скористалися 159 підприємств регіону на 95 млн грн. У регіоні працює 41 релоковане підприємство.

Наголосив, що пріоритетом стала підтримка Сил оборони України. Задля цього консолідували зусилля з волонтерськими організаціями, соціально відповідальним бізнесом, міжнародними партнерами. Разом із гуманітарними і благодійними організаціями сфокусувалися на підтримці переселенців, медичної та освітньої сфер Полтавщини.

На потреби воїнів передали 120 одиниць автотранспорту, тисячі висококласних бронежилетів і касок, 200 генераторів, 50 станцій супутникового інтернет-зв’язку Starlink, 417 буржуйок, а також маршрутизатори, смартфони, ноутбуки, портативні газові плити, перископи, дальноміри, ретранслятори, радіостанції, автономні обігрівачі.

Крім того, місцева компанія подарувала для піротехніків Полтавщини броньовик Shrek-RCV. 17 сучасних автомобілів підвищеної прохідності для підрозділів поліції Полтавщини придбали за кошти обласного бюджету та громад. Підрозділам ДСНС області передали 25 одиниць нової пожежно-рятувальної та інженерної техніки.

Дмитро Лунін зазначив, що попри війну всі заклади охорони здоров’я області продовжили роботу. Медичну допомогу отримали 225 тисяч переселенців. В області надають послуги з реабілітації військовослужбовцям. Полтавщина однією з перших в Україні впровадила систему надання психосоціальної та медичної реабілітації учасникам АТО та ветеранам війни.

Окремо очільник ОВА зупинився на підтримці переселенців та інших областей. Розповів, що з початку російського повномаштабного вторгнення Полтавщина була визначена партнером Сумщини.

«Надавали всебічну допомогу в евакуації населення й гуманітарній допомозі. Спрямували для жителів Сумщини понад 245 тисяч продуктових наборів, – додав Дмитро Лунін. – Переселенці, які мешкають на Полтавщині, отримали більше 276 тисяч проднаборів. Відправляли гуманітарну допомогу для населення населення Харківщини, Херсонщини, Запоріжжя».

У контексті соцпідтримки начальник ОВА зазначив, що торік за 43 державними програмами виплачено 8,5 млрд грн допомоги близько 600 тисячам пільгових категорій громадян.

«За обласною програмою соціального захисту населення 36 тисяч людей отримали допомогу на суму 68,6 млн грн. Також доповнили програму, щоб підтримати сім'ї полеглих захисників і захисниць України, – розповів очільник Полтавщини. – Область однією з перших затвердила Комплексну програму підтримки внутрішньо переміщених осіб, якою передбачено надання соціальних послуг, психологічної допомоги, освітніх і культурно-просвітницьких заходів, підтримки підприємців-ВПО».

Крім того, щоб підтримати переселенців, творчі колективи концертних організацій обласного підпорядкування безкоштовно провели 278 концертів і 407 вистав у 52 територіальних громадах Полтавщини.

Повний звіт начальника ПОВА за посиланням: https://poda.gov.ua/documents/147052

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk