• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Ольга Стефанішина: Перемога на полі бою та успішний процес європейської інтеграції – головні цілі України

Наша мета – неподільна, перемога на полі бою та успішний процес європейської інтеграції – членство в ЄС. 

Про це наголосила Віцепремʼєр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина під час тематичної панелі «Шлях України до Брюсселя» в межах першого дня Міжнародного безпекового форуму GLOBSEC у Братиславі, Словаччина.

«В умовах повномасштабної війни передусім ми думали, як вижити, зберегти державу, але надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС дало нам відчуття повної підтримки з боку ЄС та стимулювало запустити масштабні зміни, які виходять за межі, ніж виконання семи рекомендацій Єврокомісії, – зазначила Ольга Стефанішина. – Комплексні реформи тривають, ми в постійному діалозі з Венеціанською комісією, Єврокомісією та державами-членами ЄС. Спільні консультації та планування тривають, проте це не просто щоби виконати міжнародні зобов'язання, взяті Україною, це ті трансформації, які ми робимо насамперед для українських громадян».

Представниця українського уряду наголосила, що дуже важливо, попри багато питань, які потребують уваги з боку Євросоюзу, зберегти першочерговість українського порядку денного:

«Маємо усвідомити, що без участі України, успішний розвиток Європи неможливий. Важливо зрозуміти, що спершу нам потрібно швидко виграти війну, встановити справедливість і притягнути росію до правосуддя. Неможливо обговорювати економічний розвиток чи внутрішню трансформацію ЄС, без припинення війни, без забезпечення Україні гарантій безпеки та подальшої інтеграції України в ЄС».

Ольга Стефанішина також зазначила, що саме Україна зрушила з місця складні питання розширення ЄС, які десятиріччями залишались без відповіді.

«Хочу зазначити, Україна ніколи не просила про швидкий шлях до членства в ЄС в розумінні поблажливості, недотримання процедур чи пропущення формального етапу процедури набуття повноцінного членства в ЄС, – розʼяснила Ольга Стефанішина. – Коли ми говоримо про швидкий шлях України, то передусім, маємо на увазі, що Україна буде діяти швидко, швидко досягати результатів і очікуємо такого ж темпу від партнерів. Наприклад, зараз ми готуємось до початку перемовин про членство, розпочали процес оцінки українського законодавства, щоб мати змогу рухатися швидко».

Зі свого боку, Заступниця генерального директора Європейської комісії з питань розширення Катаріна Матернова зазначила, що Україна вже досягла значних результатів у виконанні семи рекомендації Єврокомісії, особливу увагу вона приділила судовій реформі та ефективній роботі антикорупційних органів.

Ольга Стефанішина також додала, що важливо, що останні події в України чітко демонструють, що жоден високопосадовець, суддя, чи держслужбовець не має «імунітету» та відповість перед законом у разі будь-яких правопорушень чи недобросовісного виконання своїх обовʼязків.

Віце-президент Європейського парламенту Міхал Шимечка наголосив, що українці борються та вмирають за європейські цінності, маючи високі очікування і від ЄС, тому зараз Європейський Союз повинен усвідомити це та знайти способи виправдати очікування України.

Довідково

29-31 травня у Братиславі, Словаччина, відбувається Міжнародний безпековий форум GLOBSEC 2023. Цього року основні теми обговорення стали питання стійкості Європи перед обличчям війни, сталої підтримки України та можливі шляхи пом’якшення глобальних наслідків війни у глобальному діалозі.

Переглянути трансляцію можна за посиланням.

Євроінтеграційний портал

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk