• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

«Полтавщина посідає перше місце за показником охоплення населення коронарними втручаннями», – Дмитро Лунін

Область – лідер за проведенням коронарних втручань при гострому коронарному синдромі та гострому інфаркті міокарда. На Полтавщині найбільший відсоток охоплення інфарктних хворих інтервенційною допомогою (стентуванням).

«Полтавщина посідає перше місце за показником охоплення населення коронарними втручаннями, наданням допомоги пацієнтам з інфарктом міокарда шляхом стентування. Протягом минулого року в регіоні виконали понад тисячу первинних коронарних втручань, – розповів начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін. – В області такі операції проводять у трьох закладах, де створені регіональні реперфузійні центри. Лікування стало можливим після приєднання України до європейської ініціативи Stent for life».
За словами директора Полтавського обласного клінічного кардіоваскулярного центру Костянтина Вакуленка, на Полтавщині первинні коронарні втручання проводять у кардіоцентрі, обласній лікарні та лікарні інтенсивного лікування Кременчука.
«Застосування таких інтервенційних технологій дало змогу зменшити смертність від інфаркту міокарда майже вдвічі порівняно з терапевтичними технологіями, якими лікували раніше й лікують досі у тих клініках, які не мають можливості проводити реперфузію. Ці технології дозволяють обмежити зону інфаркту міокарда, а це в свою чергу знижує показник перебування пацієнта на ліжку», – розповів Костянтин Вакуленко.
Протягом минулого року в області виконано 1066 первинних коронарних втручань при гострому коронарному синдромі та гострому інфаркті міокарда. В обласній лікарні імені М. В. Скліфосовського – 460 процедур, у Полтавському обласному кардіоцентрі – 415, у Кременчуцькій лікарні інтенсивного лікування – 191. За цими показниками область займає перше місце серед регіонів за кількістю проведених операцій із розрахунку на кількість населення.
«Інтервенційна кардіологія в нашій медицині – напрям відносно новий. Операційні маніпуляції виконують шляхом доступу через прокол у шкірі. Робиться доступ до артерії, вводиться тоненький інструмент – катетер у формі трубочки розміром 2 мм. Безпосередньо через нього робляться маніпуляції лікарем-кардіологом чи лікарем-хірургом і можна впливати на внутрішню структуру судини, розчавлювати бляшки, ставити стенти, відновлювати прохідність судини в цілому, – розповідає завідувач відділення інтервенційної кардіології обласного кардіоцентру Дмитро Баклицький. – Після цієї процедури хворий на інфаркт може ходити вже на 3-4 день. Метод зменшує об’єм ураження при інфаркті та покращує реабілітаційні можливості».
Коронарні втручання проводять безкоштовно для пацієнтів, адже центр уклав договір із НСЗУ за пакетом «Інфаркт міокарда». Необхідне обладнання для операцій закуповують за кошти обласного бюджету та через центральні закупівлі.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk