• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

На Полтавщині розпочався ІV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії

25 квітня стартував ІV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії, яка цьогоріч триватиме впродовж трьох днів із 25 до 27 квітня у Полтаві. У Полтавській академії неперервної освіти ім. М. В. Остроградського завершилася урочиста церемонія відкриття змагання, що зібрало цього разу 21 команду з усієї України.

У зв’язку з воєнним станом олімпіада проводиться в дистанційному форматі. Змагатимуться 136 учнів 8–11 класів закладів загальної середньої освіти України, які перемогли на ІІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії та Всеукраїнській учнівській Інтернет-олімпіаді з географії. Вважається, що географія – достатньо складний предмет, оскільки охоплює величезний обсяг знань. Юним географам треба мислити нестандартно, застосовувати свої знання в новому середовищі.

Під час церемонії відкриття олімпіади з вітальними словами до учасників урочистого заходу звернулися директор Департаменту освіти і науки ПОВА, голова оргкомітету олімпіади Євген Кончаковський; головний спеціаліст Міністерства освіти і науки України, заступник голови оргкомітету олімпіади Роман Гладковський; директор Полтавської академії неперервної освіти ім. М. В. Остроградського, заступник голови оргкомітету олімпіади Віталій Зелюк; голова журі – декан географічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, професор, доктор географічних наук Сергій Запотоцький.

У своїх мотиваційних промовах вони побажали присутнім успіхів у конкурсних випробовуваннях та у подальшому навчанні.

“Олімпіада з об’єктивних причин, через ковід та війну, не проводилася вже три роки. Тому мені надзвичайно приємно вітати її учасників. Географія – це доля. Кожен із вас так чи інакше пов’язав свою долю з найцікавішим із шкільних предметів. Сподіваюся, і надалі ви пов’яжете вашу долю саме з географією, вибравши професії учителів, науковців, управлінців”, – звернувся до юних географів представник МОН Роман Гладковський.

За словами директора Департаменту освіти і науки ПОВА Євгена Кончаковського, можливо, не всі учасники пов’яжуть свою кар’єру з географією, але всім буде приємно згадати цей момент як один із багатьох важливих життєвих кроків. Директор Полтавської академії неперервної освіти ім. М. В. Остроградського, голова оргкомітету олімпіади Віталій Зелюк побажав комфортної роботи учасникам олімпіади, запевнив, що оргкомітет в складі колективу ПАНО намагатиметься максимально ефективно забезпечити її проведення, аби освітяни й молодь могли робити свій внесок у розбудову України.

Привітав із полтавської землі українську географічну громаду і голова журі – декан географічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, професор, доктор географічних наук Сергій Запотоцький.

“Олімпіада – важливий складник популяризації і усвідомлення значення географії. Не можна любити Україну, не знаючи її географії. Україна переможе завдяки знанням кожного і кожної з тих, хто братиме участь упродовж трьох наступних днів у ювілейній 50-й Всеукраїнській учнівській олімпіади з географії”, – зазначив Сергій Запотоцький.

Уже сьогодні на школярів чекатимуть перші випробування. За 4 години, відведені на його виконання, учасники мають максимально продемонструвати свої знання з географії, даючи відповіді на тестові завдання та відкриті питання, пов’язані із цією наукою. Практичний тур заплановано на 26 квітня. За 4 години учні та учениці повинні вирішити практичні завдання.

Завершиться олімпіада урочистою церемонією закриття та нагородження учасників, що відбудеться 27 квітня. Детальну інформацію про програму проведення ІV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії, попередні результати змагань можна знайти на сайті «L Всеукраїнська учнівська олімпіада з географії» за посиланням.

Пресцентр ПАНО ім. М. В. Остроградського.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk