• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

«Освіта й медицина – пріоритетні напрями нашої роботи», – Максим Калінін

Заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Максим Калінін із робочою поїздкою відвідав Хорольську громаду. Разом із головою громади Сергієм Волошиним побували в професійно-технічному освітньому закладі й місцевій лікарні. Обговорили нагальні питання розвитку громади.

Професійний заклад готує трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва, слюсарів із ремонту сільгоспмашин та устаткування, слюсарів із ремонту колісних транспортних засобів, водіїв автотранспортних засобів, кухарів, кондитерів, офіціантів, майстрів ресторанного обслуговування.

Максим Калінін зазначив, що підготовка та перепідготовка кваліфікованих робітників – одне з нагальних питань.

«Оглянули матеріально-технічну базу. В закладі є STEAM-кабінет, комп’ютерний клас, навчальне господарство, станція технічного обслуговування, навчальне господарство, – сказав Максим Калінін. – Нині підготовка кваліфікованих робітників – одне з актуальних завдань. Тож покращення оснащення і матеріально-технічної бази дасть можливість підвищити якість навчання та залучити більше учнів».

У закладі  облаштували укриття.  Кошти на роботи – з обласного бюджету й закладу. Укриття відповідає всім вимогам і санітарним нормам.

Заклад співпрацює з регіональними центрами зайнятості. Охочі тут можуть опанувати робітничі професії. 

«Навчання кухарів після 11 класів здійснюється за дуальною формою навчання: 75% навчального часу вони проводять на виробництві. Після отримання теоретичних знань, діти  проходять виробниче навчання і виробничу практику, маючи можливість освоювати сучасні технології та обладнання, плюс отримати певні кошти», – розповів заступник директора з навчально-виховної роботи Сергій Демиденко. 

Максим Калінін ознайомився з роботою Хорольської лікарні. Оглянули приймальне, пологове та терапевтичне відділення. Заклад має сучасне обладнання. В лікарні працює чимало молодих, досвідчених лікарів. 

Голова громади Сергій Волошин зазначив, що громада забезпечує молодих лікарів житлом, а це – стимул залишатися в місті. 

«Приділяємо чималу увагу освіті та медицині. З вільних залишків виділяємо кошти на потреби лікарень та освітніх закладів. Також допомагають благодійники і місцевий бізнес. У є тісна співпраця влади на місцях із керівництвом підприємств та організацій», – розповів Сергій Волошин.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk