• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

У Полтавському педагогічному університеті зможуть навчатись безоплатно за ваучерами центру зайнятості

7 березня між Полтавським педагогічним університетом імені В. Г. Короленка та Полтавським центром зайнятості підписали меморандум про співпрацю. 

Документ підписали ректорка ПНПУ імені В. Г. Короленка Марина Гриньова та директорка Полтавського обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва. Він передбачає впровадження у закладі навчання за ваучерами.

Ваучер — це документ, на підставі якого здійснюються перепідготовка за робітничою професією; підготовка за спеціальністю для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутих за іншою спеціальністю, підготовка на наступному рівні освіти; спеціалізація та підвищення кваліфікації за професіями і спеціальностями згідно з пріоритетними видами економічної діяльності.

“Нам важливо випускати такого вчителя, який дає якісні знання і є патріотом України. Я дуже вдячна, що сьогодні ми разом з Катериною Данилівною відкриваємо двері для багатьох охочих продовжувати навчання протягом життя. Саме центр зайнятості дає можливість фінансувати навчання в магістратурі таким людям” , — зазначила під час зустрічі ректорка ПНПУ імені В. Г. Короленка Марина Гриньова.

Ваучерами можуть скористатись люди старше 45 років, страховий стаж яких перевищує 15 років. Також ВПО за відсутності роботи, яка їм підходить. А ще звільнені зі служби військовослужбовці, учасники бойових дій, які не набули права на пенсію, а також особи, звільнені зі служби в органах внутрішніх справ.

Сума одного ваучера — 26840 грн. Якщо навчання в університеті дорожче, здобувач освіти може самостійно сплатити різницю, але це може зробити роботодавець.

“Людина йде у службу зайнятості і отримує ваучер. Це документ, який дає право на оплату вартості навчання. Наприклад, якщо навчання 28 тисяч коштує весь курс, то 1200 людина сама доплачує до цієї вартості. Вона здає ваучер в навчальний заклад. Навчальний заклад відповідним чином формує кошторис, узгоджує з нами і таким чином уже укладається договір. Ми проплачуємо повну вартість наперед. Людина навчається. Звичайно, потім нам звітує про хід навчального процесу”, — розповіла про алгоритм роботи системи директорка Полтавського обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва.

Під час підписання меморандуму була присутня начальниця відділу вищої професійно-технічної, позашкільної освіти, виховної роботи, науки та інновацій Департаменту освіти і науки Полтавської ОВА Валентина Франчук. За її словами, впровадження навчання за ваучерами сприятиме вихованню патріотів України.

“Професія педагога є зараз актуальна. Ми повинні виховати патріота нашої країни. Один з напрямків програми – залучення до педагогічної діяльності саме тих осіб, які були звільнені з правоохоронних органів, були учасниками бойових дій. Якщо у поєднанні з цією професією він буде читати якийсь предмет, то він зможе виховати на своєму прикладі патріота нашої країни. Це буде така складова як національно-патріотичне виховання, військово-патріотичне виховання, якого зараз потребують наші здобувачі освіти. То ми всіляко підтримуємо цю активність”, — прокоментувала Валентина Франчук.

Читайте також: в аграрному університеті обговорили розвиток кадрового потенціалу Полтавщини.

У педагогічному університеті за ваучерами від державної служби зайнятості можна буде навчатись на вчителів: математики, хімії, української мови та літератури. Також можна здобути освіту психолога та соціального працівника.

Ваучер видасться одноразово. Його не видають людям які:

– зареєстровані в центрі зайнятості як безробітні

– не мають професійно-технічної або вищої освіти

– проходили протягом останніх трьох років перепідготовку коштом Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

3 початку 2023 року служба зайнятості Полтавської області вже видала 218 ваучерів.

 

 

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk