• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Рибпатруль Полтавської області досягнув найкращих показників рибоохоронної роботи

Полтавщина зайняла перше місце у рейтингу за показниками рибоохоронної роботи. Таких результатів область досягла з викриття порушень умов реалізації водних біоресурсів. Також у топ-3 регіонів – Вінницька та Хмельницька області. Про це говорили 30 січня на апаратній нараді в Полтавській ОВА.

Начальник Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Полтавській області Оксана Кулинич розповіла, що вилов водних біоресурсів у 2022 році на Кам’янському водосховищі становив 594 т, у попередньому році – 630 т. Загальний вилов зменшився на 36 т у зв’язку із введенням воєнного стану в державі та забороною промислу в частині акваторії Кам’янського водосховища. У Кременчуцькому водосховищі користувачами виловлено 1541 т водних біоресурсів – обсяг вилову риби збільшився на 486 т.

За звітний 2022 рік на Кам’янському водосховищі в районах діяльності Полтавського рибоохоронного патруля використовувалися 37 плавзасобів, 1337 сіток, кількість рибалок – 101. На Кременчуцькому водосховищі – 50 плавзасобів, 2073 сітки, кількість рибалок – 178.

Загалом за 2022 рік інспектори Полтавського рибоохоронного патруля спільно з працівниками підрозділів Нацполіції та громадськістю викрили 917 порушень правил любительського та спортивного рибальства. Керівникам громад варто звернутися до Державного агентства меліорації та рибного господарства України, аби відпрацювати процедуру стягнення штрафів за такі правопорушення з метою отримання коштів у громади.

У сучасних умовах штучне відтворення відіграє основну роль для збільшення рибопродуктивності в умовах водосховища комплексного призначення. У звітному році в Кам’янське водосховище було випущено 10337 екземплярів рослиноїдних риб, у Кременчуцьке – 13078.

«Вбачаємо за необхідність активізувати роботу з попередження та припинення незаконного вилучення водних біоресурсів на водних об’єктах, акваторії яких віднесено до природно-заповідного фонду. Незважаючи на те що повноваження територіальних органів Держрибагентства щодо фіксації правопорушень у межах об’єктів природно-заповідного фонду обмежені, слід розвивати співпрацю зі службами охорони об’єктів природно-заповідного фонду, екологічними інспекціями та іншими правоохоронними органами», – розповіла Оксана Кулинич.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk