• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Рада з молодіжних питань при Президентові України матиме підтримку від Національного демократичного інституту

Рада з молодіжних питань при Президентові України підписала Меморандум про взаєморозуміння з Національним демократичним інститутом (НДІ). Документ підписано з метою створення додаткових механізмів для більш ефективного залучення молоді до процесів ухвалення рішень на різних рівнях та участі у післявоєнній відбудові молодіжної інфраструктури.

«Із початком повномасштабного вторгнення Росії фактично припинено реалізацію проектів, які були спрямовані на розвиток українського молодіжного сектору. Основні виклики, які постали перед Радою з молодіжних питань, – необхідність забезпечення першочергових потреб молоді, а також відновлення зруйнованих чи пошкоджених молодіжних центрів і просторів задля реінтеграції, соціалізації, адаптації та розвитку молоді в умовах війни та в післявоєнний період», – розповів заступник керівника Офісу Президента, співголова Ради з молодіжних питань Олексій Дніпров.

За його словами, пріоритетами нині є забезпечення реалізації потенціалу молодих людей в Україні, збереження їхнього ментального здоров'я, а також підвищення рівня самостійності, життєстійкості та спроможності молоді брати участь у суспільному житті.

Зі свого боку голова підкомітету Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, співголова Ради Олександр Санченко зазначив: «Сьогодні нам справді вкрай необхідні великі проекти для того, щоб допомагати молоді включатися в суспільне життя нашої країни, розуміти внутрішні та зовнішні процеси, а також впливати на них. Тому я щиро вдячний НДІ за готовність допомогти нам у цьому та скоординувати зусилля для реалізації наших амбітних планів».

Він також додав, що основний принцип роботи Ради полягає в тому, що молодь завжди має бути залучена до ухвалення рішень, які безпосередньо її стосуються. Саме тому представники Ради з молодіжних питань уже працюють над формуванням якісного нормативно-правового поля щодо затвердження права участі молоді в ухваленні рішень на різних рівнях.

«Протягом важкого 2022 року НДІ справді став стратегічним партнером Ради з молодіжних питань, і за цей рік за спільної ініціативи ми запустили два важливих проекти: програму малих грантів, націлену на відбудову молодіжної політики України, а також Міжнародну експертну групу, що актуалізувала пріоритети Національної молодіжної стратегії – 2030. Наш приклад співпраці з НДІ має задати тренд співробітництва молодіжних консультативних органів з міжнародними партнерами», – зауважив представник Ради Денис Ганжа та закликав Національний демократичний інститут залучати ще більше країн і партнерів до підтримки відновлення молодіжної політики та інфраструктури.

Зі свого боку директор НДІ в Україні доктор Марчін Валецький висловив повну готовність підтримувати український молодіжний сектор, водночас розуміючи, що для уряду України безпекові питання зараз є найбільш пріоритетними.

«Підтримка молоді – стратегічний вибір НДІ. Ми впевнені, що за сприяння НДІ Рада з молодіжних питань при Президентові України ще більш ефективно залучатиме українську молодь до відкритого діалогу та представлятиме її чітку позицію у процесах розбудови миру та відновлення країни», – підсумував доктор Марчін Валецький.

Національний демократичний інститут – це неприбуткова неурядова організація, яка працює для підтримки та зміцнення демократичних інститутів по всьому світу шляхом участі громадян, сприяючи відкритості та підзвітності влади.

 

 

Офіційне інтернет-представництво

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk