• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Перша леді України зустрілася з Бріжит Макрон у Франції

У межах візиту до Французької Республіки перша леді України Олена Зеленська провела зустріч із першою леді Франції Бріжит Макрон. Дружина Президента України подякувала Бріжит Макрон та Франції за всебічну підтримку нашої країни у протистоянні російським загарбникам.

«Тішуся щирості французько-українських відносин. Зрештою, справжні друзі – це ті, хто допомагає у скрутну хвилину та щиро радіє вашим перемогам. Україна надзвичайно цінує допомогу Франції на всіх рівнях – як від державних органів, так і від звичайних громадян. Її бачать і відчувають усі українці, які під час війни вимушено прибувають до Франції. Особливо хочу подякувати за ваше особисте долучення до прийому українських онкохворих дітей, які зараз мають змогу лікуватися в найкращих французьких лікарнях», – звернулася Олена Зеленська до Бріжит Макрон. 

Перші леді запланували спільне відвідання школи, де навчаються діти українських тимчасових переселенців. Як відзначила дружина Президента, ключова мета – зробити все належне, щоб українці поза межами батьківщини могли продовжувати навчатися за українською програмою.

«Париж став першим французьким містом, де розпочалося офіційне вивчення української мови у школах. А французький уряд навіть створив віртуальні класи для навчання української мови. Пані Макрон із захопленням розповідала про українських жінок. Під час зустрічі з українками вона відчула, що це неймовірні люди з неймовірною енергією», – розповіла Олена Зеленська. 

Як очікується, перші леді разом презентують у Парижі Фундацію Олени Зеленської. Вона була заснована 22 вересня 2022 року і покликана сприяти відновленню України.

Фундація має три напрями діяльності: охорона здоров'я, освіта та гуманітарна допомога, у межах яких вона надаватиме адресну допомогу, інвестуватиме у реконструкцію дошкільних та шкільних навчальних закладів, поліклінік, амбулаторій, а також у відновлення їхньої матеріально-технічної бази. 

«Я створила Фундацію для того, щоб кожен у світі міг долучитися до відновлення України, передусім до надання гуманітарної допомоги, відбудови лікарень і шкіл. Думаю, французи, які завжди цінували людські права (і найбезперечніше з них – право на життя) і тут не залишаться осторонь. Адже права людини не мають кордонів», – наголосила Олена Зеленська.

Вона повідомила, що на презентації запланований збір на відновлення опорної лікарні в м. Ізюмі Харківської області (Центральна міська лікарня).

У перший день візиту до Франції Олена Зеленська також відвідала національну бібліотеку країни, де оглянула унікальні артефакти, пов’язані з Україною, колекції робіт французької художниці українського походження Соні Делоне – першої жінки-художниці, чия персональна виставка в Луврі відбулася за життя. Дружина Президента подякувала керівництву бібліотеки за підтримку української культури. 

«На сайті бібліотеки є спеціальний розділ «Солідарність з українським народом». Ще в травні тут підготували вичерпну бібліографію на українську тематику, що доступна онлайн і представлена у читальних залах. Для українців, які вимушено виїхали, є безліч можливостей вивчати французьку мову. Національна бібліотека запропонувала нашим бібліотекам, культурним установам та інституціям за потреби скористатися цифровим сховищем для їхніх колекцій. І це лише частина заходів зі збереження української культурної спадщини, які було розгорнуто», – розповіла Олена Зеленська.

Перша леді передала закладу книжки для урочистого відкриття в ньому «Української книжкової полички». 

«Користуючись нагодою, передала підготовлені Національною бібліотекою України імені В. І. Вернадського 24 томи «Енциклопедії Сучасної України» – видання, що найповніше охоплює всі сфери буття нашої держави. Також поповнила українську книжкову поличку класичною та історичною літературою, навчальними й дитячими книгами, виданнями з мистецтва – за цю добірку дякую Київській школі економіки. Це був змістовний і дуже плідний візит до Національної бібліотеки, що залишив по собі тверду впевненість: співпраця між нашими культурними інституціями лише поглиблюватиметься, щоб взаємно збагачувати наші культури», – повідомила дружина Президента.  

Олена Зеленська також провела зустріч із генеральною директоркою ЮНЕСКО Одрі Азулє.

Перша леді подякувала організації за всебічну підтримку протягом воєнних місяців, зокрема за відправлення 50 тисяч ноутбуків для дистанційного навчання українським школам. 

Разом із міністром культури Олександром Ткаченком Олена Зеленська передала генеральній директорці ЮНЕСКО перелік потреб українських закладів культури для того, щоб пережити зиму.

Перша леді закликала організацію створити програму допомоги українським пам’яткам та закладам культури, які страждають від російських атак. 

«Ми будемо вдячні за всебічну реалізацію відповідної програми захисту та сприяння культурі й культурній спадщині в Україні, включно з міжнародною фінансовою допомогою. Вітаю рішення про призначення представника ЮНЕСКО в Києві. Це важливий жест солідарності, особливо зараз, під час війни. ЮНЕСКО здійснює моніторинг – через супутникові системи інших агенцій ООН ведеться спостереження за ситуацією з об’єктами культурної спадщини. Це важливо для документування всіх злочинів агресора», – сказала вона. 

Крім того, у перший день візиту Олена Зеленська стала гостею французького телеканалу BFM TV і відповіла на запитання журналістів та аудиторії.

 

 

Офіційне інтернет-представництво

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk