• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Де полтавцям переглянути фільм «Паїсій Величковський. Добротолюбіє. Наближення до суті»

28 листопада у Полтаві відбула прем’єра фільму «Паїсій Величковський. Добротолюбіє. Наближення до суті», який присвячений 300-літтю від дня народження нашого видатного земляка – преподобного Паїсія Величковського. 

Фільм доступний для перегляду за посиланням – https://www.youtube.com/watch?v=XbQqiW9jSM4

Паїсій Величковський народився 300 років тому у Полтаві – 21 грудня 1722 року.  У юні роки мав можливість, але відмовився очолити найголовніший храм рідного міста. І все заради чернечого життя. Навчався у Києво-Могилянській академії. Жив і працював у монастирях України, а також очолював монастирі на Святій горі Афон та в Румунії.

Саме у цих знакових місцях відбувались знімання документального фільму, який створила група досвідчених полтавських кінодокументалістів. Її учасники – автори багатьох фільмів про видатних уродженців Полтавщини. 

У фільмі доволі часто з’являється Свято-Успенський собор Полтави. Колись він був дерев’яним. Родичі головного героя фільму із покоління в покоління були головними священниками цього храму міста. І Паїсію призначалось успадкувати цю місію, але він обрав життя монаха. 

Нині в Соборі править архієпископ Полтавський і Кременчуцький ПЦУ Федір. Саме він став головним науковим консультантом і ведучим фільму. Архієпископ багато років досліджує біографію та спадщину Паїсія Величковського. А ось роль ведучого повнометражного документального фільму для архієпископа стала дебютною.

Довідково. Над фільмом «Паїсій Величковський. Добротолюбіє. Наближення до суті» працювала творча група Полтавського осередку НСКУ FilmProGroup на замовлення Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю в межах програмних заходів Комплексної програми комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери в Полтавській області на 2021-023 роки.

Авторський колектив фільму:

Автор ідеї – Архієпископ Полтавський і Кременчуцький ПЦУ Федір.

Режисер і продюсер – Наталія Іванченко.

Автори сценарію – Наталія Іванченко, Анатолій Мішин.

Оператор-постановник – Максим Старіков.

Режисер, оператор-постановник – Дмитро Старіков.

Оператор-постановник зйомок на Афоні – Максим Кривошеєв.

Оператор – Євген Ковальчук.

Відеомонтаж – Людмила Коротько.

Комп’ютерна графіка – Олена Шарбенко.

Звукорежисер – Леонід Сорокін.

Музичне оформлення – Наталія Іванченко.

Ведучий, науковий консультант – Архієпископ Полтавський і Кременчуцький ПЦУ Федір.

Образ Паїсія Величковського відтворювали – Ваня Рудаков, Олександр Бородавка.

Митрофорний протоієрей – Миколай Храпач.

В ролі матері – Ольга Чернявська.

Текст від автора читав – Дмитро Канюка.

Тексти Паїсія Величковського озвучував – заслужений артист України Богдан Чернявський.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk