• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Олена Зеленська взяла участь у засіданні комісії щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, протидії насильству та надання допомоги постраждалим

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у восьмому засіданні Комісії з питань координації взаємодії органів виконавчої влади щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, протидії будь-яким проявам насильства, надання допомоги постраждалим. Дружина Президента відзначила особливу важливість боротьби з насильством під час російського вторгнення.

На засіданні представники міністерств та інших органів виконавчої влади, Верховної Ради, Офісу Генпрокурора, міжнародних організацій презентували результати роботи із запобігання та протидії різним видам насильства, а також погодили майбутні кроки щодо надання комплексної допомоги постраждалим, зокрема від сексуального насильства, пов’язаного з вторгненням.

«Через війну питання протидії насильству стало ще нагальнішим. Особливі виклики для нас – розслідування та протидія сексуальному насильству в умовах війни. На думку психологів, людина, яка пережила таке, може розповісти про це, а тим паче свідчити, лише коли почувається в цілковитій безпеці. Тож одне з головних завдань – забезпечити для них таку психологічну безпеку. Щоб вони відчули, що нарешті можуть говорити і їх почують. Що загрози чи осуду немає», – наголосила Олена Зеленська.

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина поінформувала учасників заходу щодо перших результатів роботи зі створення мережі центрів допомоги врятованим. Вона зазначила, що на сьогодні в Україні функціонує чотири таких центри (у Запоріжжі, Дніпрі, Львові та Києві). Триває робота з масштабування мережі центрів на інші міста в Україні та за кордоном.

«Фактично центри захисту мають слідувати за нашими громадянами, функціонувати всюди, де є українці та українки. Отже, важливо розбудовувати такі центри спільно з нашими міжнародними партнерами», – додала перша леді.

Зі свого боку Ольга Стефанішина наголосила, що протягом восьми місяців Україна не зупиняла рух шляхом змін і трансформацій, зокрема пов'язаних із реагуванням на виклики у сфері гендерної рівності, протидії домашньому насильству та насильству, пов'язаному з конфліктом. Вона наголосила, що прикладом цього є нещодавня ратифікація Україною Стамбульської конвенції, яка набрала чинності 1 листопада поточного року й стала новим етапом у боротьбі з насильством.

«Ратифікація Конвенції стала довгоочікуваним етапом інтенсифікації роботи з протидії будь-яким видам насильства. Це дасть змогу посилити механізми реагування на сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом, та домашнє насильство. Крім того, це додатковий інструмент захисту тимчасово переміщених українців за кордоном», – сказала віце-прем’єр-міністр.

Учасники зустрічі зазначили, що завдяки співпраці органів влади, громадянського суспільства та міжнародних партнерів іще до повномасштабного вторгнення вдалося досягти максимальної скоординованості та ефективності в питанні протидії насильству. Ухвалено важливі закони щодо забезпечення рівних прав чоловіків і жінок, протидії домашньому насильству, реалізовано низку проектів, спрямованих на викоренення гендерних стереотипів та стигми.

Участь у засіданні взяли: Генеральний прокурор України Андрій Костін, міністр соціальної політики Оксана Жолнович, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець, народний депутат Марина Бардіна, голова Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Хайме Надаль, повірена у справах Посольства Канади в Україні Ешлі Малруні, заступниця глави місії Посольства Швеції в Україні Марія Ліндгрен-Салтанова, виконувачка обов’язків директора місії USAID в Україні Сюзан Кутор.

Довідка. Комісія з питань координації взаємодії органів виконавчої влади щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків створена рішенням уряду від 2 вересня 2020 року як консультативно-дорадчий орган під головуванням віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Її основна мета – виконання Україною своїх зобов’язань у сфері дотримання гендерної рівності та сприяння посиленню координації роботи в цій сфері. 

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk