• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Регіональний дайджест: Роутери для шкіл Полтавщини, е-черги у ЦНАПах Закарпаття, бібліотеки-хаби Рівнещини

Розповідаємо про цифрову трансформацію із різних куточків нашої країни, у щотижневому регіональному дайджесті від Мінцифри. Невідомий об'єкт

Полтавська область

На Полтавщині забезпечують усі укриття шкіл доступом до Wi-Fi. 65 роутерів передано до закладів загальної освіти, що мають укриття та облаштовані за вимогами ДСНС. Пристрої отримали школи Кременчуцького, Полтавського, Миргородського та Лубенського районів. Відтепер педагоги та діти матимуть доступ до інтернету під час повітряних тривог та зможуть продовжувати освітній процес, а також будуть поінформованими про перебіг подій та залишатися на зв’язку із близькими. 

Безпека залишається важливим напрямом у житті громади: у Сергіївській сільській раді (Миргородський район) встановили 23 камери відеоспостереження, а в Скороходівській селищній громаді (Полтавський район) - 8 камер у межах програми “Безпечне місто”. Це дозволить мешканцям та гостям громад відчувати себе більш захищеними.

Закарпатська область 

8 ЦНАПів із 42 на Закарпатті облаштовано е-чергами. У області надають майже 180 послуг, тож програмний комплекс дозволив удосконалити сервіс і покращити доступ населення до якісного обслуговування. Менше навантаження на персонал дозволяє обслуговувати більшу кількість громадян. Ініціатива реалізована у межах “Посилення стійкості громад в регіонах України – фаза ІІ” за підтримки Програми розвитку ООН, Закарпатською ОВА та за фінансуванням Уряду Великої Британії.

Волинська область 

Пристрої для зчитування ID-карток отримали 7 ЦНАПів Волині. Загальна кількість картриджів – 38, завдяки яким зросла швидкість та якість отримання адмінпослуг. За допомогою цих пристроїв, адміністратори оперативно отримують всю інформацію про власника ID-паспорта, від його оцифрованого підпису до сімейного стану. 

Представники ЦНАПів та цифрові лідери Волинської та Дніпропетровської областей обговорили розвиток адміністративних послуг та актуальні зміни на адміністративні послуги в умовах війни – завдяки отриманню сучасного обладнання, мобільних цифрових валіз, зчитувачів ID-карток, пристроїв для встановлення електронних черг надавати адмінпослуги стало просто.

Рівненська область 

У територіальних громадах Рівненщині з'явилися бібліотеки-хаби, що отримали 50 сучасних комп’ютерів з встановленим ліцензійним Windows 10 Pro та гарнітурою для можливості надання цифрових послуг внутрішньо переміщеним особам. У бібліотеках-хабах мешканці громад та ВПО можуть шукати роботу, займатись фрілансом або опанувати навчальні курси. Також вони дають можливість відвідувати воркшопи “Цифра в кишені”, де кожен може навчитися самостійно користуватися онлайн-сервісами: купівля квитків, оплата комунальних послуг, запис до лікаря, сервіси відеотелефонії, генерація COVID-сертифікатів, участь в програмі «єПідтримка», повідомлення про пошкодження майна у сервісі єДопомога тощо. На сьогодні учасниками таких воркшопів стали понад 4500 місцевих мешканців та ВПО.

ЦНАП Сарненської ТГ отримав обладнання для функціонування електронної черги вартістю 190 тис грн. Наявність е-черги оптимізувала процес роботи ЦНАПу та пришвидшила обслуговування громадян. Електронні черги значно економлять час та запобігають великому скупченню людей, тим самим знижуючи ризик поширення респіраторних захворювань. Ця ініціатива реалізована за підтримки ПРООН у межах проекту «Посилення стійкості громад у регіонах України – Фаза ІІ».

Львівська область

Команда ОДА спільно з айтівцями розробили чатбот «Шось летить». Сервіс дозволяє українцям/кам, авторизованим через Дію, повідомляти про підозрілі літаючі об’єкти. Чатбот працює в мобільному застосунку Telegram. Від початку війни до «Шось летить» приєдналися близько 40 тисяч українців/ок. 

Львівщина стала однією із перших областей, що запровадила послугу  реєстрації прав власності на нерухоме майно в «Дії». Значна частка таких відомостей зберігається в паперовому вигляді. Шахраї мали змогу підробляти документи і отримати володіння на чуже майно. Після запровадження послуги в “Дії” громадянин може подати заявку та відскановану копію документів до реєстратора онлайн. Реєстратор самостійно робить запит до БТІ, отримує відповідь й приймає рішення щодо проведення державної реєстрації.

Місто Київ 

Кияни можуть моніторити якість повітря у мікрогромаді. За останніми оновленнями, у застосунку  «Київ Цифровий» з’явилася функція сповіщення про рівень забрудненості повітря, якщо позначка перевищуватиме 75 балів і вище. Трекінг стану атмосферного повітря здійснюється у 5 точках міста. Дані можна переглянути у відкритому доступі за посиланням

Також у столиці створили бот “Київреклама”. Він відповідає на 50 запитань щодо процедур оформлення зовнішньої реклами та вивісок. У своїх відповідях бот має активні посилання на розділи із необхідною інформацією, дозволяє завантажити шаблони, переглянути алгоритми дій та інші корисні ресурси.

Міністерство цифрової трансформації України

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk