• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Катерина Рижеченко відвідала дитячий будинок сімейного типу, який переїхав на Полтавщину

Дитячий будинок сімейного типу з Слов'янська Донецької області переїхав на Полтавщину. Із початку повномасштабної війни родина Шатохіних проживає в Гожулах. У сім’ї виховується 7 дітей: три дівчинки та 4 хлопчики. Мати Світлана розповідає, що змушені були лишити домівку, аби врятувати дітей від війни. Для родини це вже другий вимушений переїзд, перший був 2014 року.

Сьогодні, 30 вересня заступник начальника Полтавської ОВА Катерина Рижеченко разом із представниками профільних служб і установ відвідала родину. 

«Машина була переповнена, але для нас було головне виїхати звідти. Ми їхали й не знали навіть куди. Коли під’їжджали до Полтави, зателефонували до волонтерів. Вони нам дали адреси, де можна зупинитися. Зупинилися в школі, де нас нагодували та дали спальні місця. Ми трохи перевели подих і почали думати про постійне місце дислокації, – сказала Світлана Шатохіна. – Спочатку знайшли будинок, в якому планували пожити три тижні. От так і досі тут». 

За словами Світлани, Полтавщина родині дуже подобається. Діти задоволені, знайшли собі заняття за інтересами – постійно грають у футбол та рухливі ігри, відвідують заняття в секціях. Наразі школярі – на дистанційному навчанні. Старша дівчинка Альона закінчила 11 клас та вступила до полтавського медичного вузу. 

Родина отримує всі виплати, постійно їм надають гуманітарну допомогу від різних організацій.

Заступник начальника Полтавської ОВА Катерина Рижеченко спільно з представниками Товариства Червоного Хреста в Україні передали родині продуктові набори. Туди входять: чай, цукор, макарони, борошно, рис, сардини, солонина, олія, а також два ящики із засобами гігієни та два великих пледи. Діти отримали 8 величезних кіндер-сюрпризів і рюкзаки з іграшками та шкільним приладдям. 

«Я рада була познайомитися з вами. Ви прекрасна родина. Ви робите велику справу. У таких надскладних умовах, які ви пережили, заслуговуєте на повагу та захоплення. – Сказала Катерина Рижеченко. – Влада завжди готова допомагати вам у вирішенні тих питань, які у вас виникатимуть. Що стосується медичної чи освітньої галузі, питань дозвілля, позашкілля, готові всіляко сприяти в цьому. Доки область у відносній безпеці, ви також тут у безпеці. На Полтавщині вам завжди раді. Ви потрібні нам», – сказала Катерина Рижеченко.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk