• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Європейський Союз підсилює спроможність Державної прикордонної служби України в питаннях спостереження за кордоном

Європейський Союз в межах проєкту «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні (EU4IBM)» передав Державній прикордонній службі України (ДПСУ) тепловізійне обладнання для спостереження за кордоном на загальну суму у майже 500 тис. євро.

«Поки прикордонники в прямому сенсі боронять межі держави від неспровокованої та невиправданої агресії Російської Федерації проти України, до традиційних вразливостей кордону додаються нові та гібридні загрози. За допомогою наданого обладнання Державна прикордонна служба України зможе краще протидіяти цим загрозам і забезпечити покриття ще частини найбільш вразливих ділянок. Європейський Союз підтримував і підтримуватиме ДПСУ заради нашої спільної безпеки», – підкреслив Ксав'є Камю, Керівник відділу Належного врядування та верховенства права Представництва ЄС в Україні.

З поставкою зазначеного спеціалізованого обладнання для спостереження, допомога ЄС суб’єктам інтегрованого управління кордонами (ІУК) в межах проєкту EU4IBM досягла загальної суми понад 1,5 млн євро та забезпечила надання широкого спектру необхідної підтримки, яка уможливлює більш ефективне виконання Державною прикордонною службою України завдань з охорони кордону та реагування на нові ризики.

«Інтегроване управління кордонами стосується не лише процесів та механізмів, які мають бути налагоджені у кращий, скоординований і цілісний спосіб, а й сучасних та ефективних технічних засобів, які допомагають у виконанні щоденних завдань і покращують загальну ефективність», – зазначив Арунас Адоменас, Керівник проєкту EU4IBM.

З 2020 року проєкт EU4IBM надає всебічну підтримку суб’єктам ІУК в Україні та фокусується зокрема на полегшенні та просуванні внутрішнього та міжвідомчого співробітництва, обміні даними та транскордонному співробітництві, вдосконаленні внутрішніх та міжвідомчих  робочих процесів. Метою цієї роботи є допомога у повноцінному впровадженні Україною європейського підходу до інтегрованого управління кордонами. Після початку повномасштабної російської агресії проти України проєкт забезпечив деякі з основних потреб ДПСУ та Держмитслужби, зокрема здійснив окремі поставки, важливі для виконання суб’єктами ІУК своїх функцій у воєнний час.

Довідкова інформація:

Проєкт «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні (EU4IBM)», що фінансується Європейським Союзом та втілюється Міжнародним центром з розвитку міграційної політики (ICMPD), спрямований на підтримку впровадження реформ, які наближають українську систему управління кордонами до стандартів та передової практики Європейського Союзу в межах Стратегії інтегрованого управління кордонами України, ухваленої Кабінетом Міністрів України 24 липня 2019 року. Проєкт триває з грудня 2019 р. до грудня 2022 р. 

Представництво Європейського Союзу в Україні

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk