• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Готовність освітніх закладів до нового навчального року перевіряють фахівці Держпрожспоживслужби Полтавщини

Освітній процес цього року уперше розпочнеться в умовах повномасштабної війни. Частина закладів освіти, де планується очна форма навчання, за умови створення в них безпечних умов перебування дітей та персоналу, готується до початку навчального року.

Щоб оцінити, наскільки безпечні умови перебування дітей у закладах освіти, провести заходи, спрямовані на збереження і зміцнення здоров’я учнів та вихованців, належну та своєчасну підготовку закладів освіти до нового 2022/2023 навчального року, наразі  в області працюють відповідні комісії.

До роботи в них залучено фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області. Під час обстежень особлива увага приділяється питанням створення безпечних умов життєдіяльності здобувачів освіти, в тому числі забезпечення питною водою гарантованої якості, належного водовідведення, організації харчування, облаштування навчальних кабінетів, освітлення тощо.

Разом із тим, основною умовою запровадження очної форми навчання є наявність споруд цивільного захисту, що можуть бути використані для укриття учасників освітнього процесу в разі включення сигналу «Повітряна тривога» або інших відповідних сигналів оповіщення.

Визначенням можливості їх використання для укриття здобувачів освіти та оцінкою ступеню їх готовності також займаються відповідні комісії під керівництвом Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Станом на 26.08.2022 року фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області проведено 329 комісійних перевірок загальноосвітніх навчальних закладів та 323 дошкільних навчальних закладів. Порушення вимог санітарних регламентів встановлено в більшості проведених обстежень. За результатами  комісійних перевірок суб’єктам господарювання надані пропозиції щодо усунення виявлених порушень.

Враховуючи, що до початку навчального року залишилися лічені дні, суб’єктам господарювання необхідно активізувати роботу по усуненню виявлених недоліків з метою недопущення негативного впливу на здоров’я  здобувачів освіти.

Створення належних та  максимально безпечних умов для всіх учасників освітнього процесу є пріоритетним завданням на сьогодні та перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.

ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk