• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Дмитро Лунін підбив підсумки тижня на Полтавщині

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає.

Зазначив, що цей тиждень був насамперед святковим –  відзначили День Державного Прапора і День Незалежності України. Урочисто підняли найбільший на Полтавщині синьо-жовтий стяг, нагородили наших військових, рятувальників, аграріїв державними й обласними відзнаками. Поклали квіти до пам’ятника гетьману Іванові Мазепі. Вшанували пам’ять тих, хто віддав життя за Україну. 

Окрім того, в День Незалежності України погасили нову воєнну марку «Вільні, Незламні, Непереможні».  

«Захід проводили в укритті під час повітряної тривоги. Це в чомусь навіть символічно. Ворог продовжує бити по нашій області, а ми всі робимо те, що маємо робити. І щодня ми на день ближче до Перемоги», – зауважив Дмитро Лунін.

Також на Полтавщині обирають найкращий ескіз нашої обласної поштової марки «Гадяцьке сафарі». Проголосувати за улюблений варіант можна на сторінках ініціаторів цього конкурсу – телеграм-каналі та фейсбуці Дмитра Луніна, в соцмережах голови облради Олександра Біленького та керівника обласної Укрпошти Юрія Набасова. В коментарях потрібно вказати номер марки, яка сподобалася найбільше. Результати оголосять 31 серпня.

Цього тижня аграрії Полтавщини зробили символічний подарунок до Дня Незалежності України – завершили жнива. Намолотили 1,5 млн тонн зерна. 

Також Полтаву відвідав командувач ОТУ «Суми», генерал-майор Олександр Нестеренко. Він відзначив, що Полтавщина справді стала надійним тилом й опорою ЗСУ, та щиро подякував усім жителям області. Нагородив почесними відзнаками ОТУ «Суми» полтавських бійців, рятувальників, поліцейських, очільників громад.

«Цього тижня разом із депутатом облради від «Слуги народу» Фахраддіном Мухтаровим передали придбані ним три позашляховики нашим полтавським військовим. Ці авто підвищеної прохідності, в камуфляжних кольорах. Вони добре послужать нашим бійцям, – зауважив Дмитро Лунін. – Також передали захисникам повнопривідний позашляховик від депутата облради від «Слуги народу» Івана Гришка. Саме таких авто потребують ЗСУ, щоб бути мобільними й нищити ворога».

Окрім того, передали нашим бійцям  станцій супутникового інтернет-зв’язку Starlink від американської компанії SpaceX Ілона Маска.Нагадаємо, до цього вже кілька десятків таких систем область отримала від Мінцифри, яке з перших днів війни налагодило системну співпрацю зі SpaceX.

«Також разом із головою обласної ради Олександром Біленьким передали військовим 1600 пар тактичних кросівок. Це як жіноче, так і чоловіче взуття, згідно з заявками, які отримали від бійців. Кросівки від місцевого виробника. Вони протестовані нашими бійцями й відповідно до їхніх зауваг удосконалені», –  зауважив Дмитро Лунін. 

Серед актуальних новин – соціальний захист. Сім'ї людей, які загинули внаслідок ракетного удару по ТЦ «Амстор», отримали допомогу з обласного бюджету – 50 тис. грн на родину. Зазначена виплата вже перерахована на особові банківські рахунки.

До речі, область готується приймати евакуйованих жителів із Донеччини. Коли на Полтавщині перебувала віцепрем’єрка Ірина Верещук, обговорювали, що для розміщення людей нам потрібні додаткові ліжка й матраци. За сприяння Мінреінтеграції отримали цю допомогу від Уряду Польщі. В область доставили 1000 комплектів, в кожному з яких – розкладне ліжко, матрац, простирадло, подушка, наволочка, плед і рушник. 

Також на Полтавщину продовжує надходити гуманітарна допомога від різних організацій. 

«Отримали чергову партію ліків. Британська організація The MENTOR Initiative передала медикаменти на 175 тисяч доларів. А працівники екстреної меддопомоги Полтави та Кременчука отримали спецодяг із Канади й Німеччини», – повідомив Дмитро Лунін.  

Цього тижня відбулася обласна конференція освітян. Максимально безпечне середовище, мінімально стресове навчання – це наше спільне завдання з громадами. «Діти мають отримати рівний доступ до освіти. Освітяни – справжні бійці, які тримають свій фронт! Слава Україні!», – підкреслив Дмитр Лунін.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk