• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Путін хоче відновити СРСР, незалежність України суперечить світогляду – Михайло Подоляк в інтерв’ю Helsingin Sanomat

Коли Україна вийде на свої міжнародно визнані кордони, тоді Росія буде готова сісти за стіл переговорів і підписати мирний договір. Про це сказав радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в інтерв’ю фінському виданню Helsingin Sanomat.

Михайло Подоляк зазначив, що і на початку повномасштабної війни, і зараз немає жодної можливості вести перемовини з Росією, яка говорить мовою ультиматумів і висуває неприйнятні вимоги.

«План Путіна простий. Він хоче відновити Радянський Союз у тій чи іншій формі. Україна тут – його головний ворог», – зазначив радник керівника Офісу Президента.

За його словами, незалежність нашої держави суперечить світогляду представників Росії.

Михайло Подоляк зауважив, що заклики до мирних переговорів, які інколи лунають із деяких європейських столиць, ґрунтуються на припущеннях, що виявилися хибними ще у 2008-му та у 2014 році.

«Якщо дозволити Росії виграти війну, то вона зможе диктувати свої умови Європі. Це веде до просування Росії до Молдови, Грузії, Північного Казахстану або країн Балтії. Росія почне маніпулювати внутрішньою політикою Євросоюзу, провокуючи вкрай ліві та вкрай праві сили. У світі почнеться ланцюгова реакція, коли інші авторитарні держави зрозуміють, що вони можуть досягти своєї мети за допомогою агресивної війни», – наголосив радник керівника Офісу Глави держави.

Втім, на його думку, війна між Росією та Україною все ж закінчиться за столом переговорів, але лише після того, як Російська Федерація зазнає значних тактичних втрат на фронті.

«Росія справді готова до миру лише в тому разі, якщо вона зазнала значних тактичних втрат. Тоді вона перестає висувати ультиматуми й змушена вислуховувати аргументи інших. Коли Україна дійде до меж, визначених у 1991 році, тоді Росія буде готова сісти за стіл переговорів і підписати мирний договір. Це єдиний шанс гарантувати ліберальні цінності та свободу Європи», – переконаний Михайло Подоляк.

На його думку, поразка Росії також дасть свободу вибору Білорусі, яка може стати справжньою європейською демократією.

Проте наразі, як заявив радник керівника Офісу Президента, Україна веде переговори з РФ лише щодо полонених та інших тактичних питань.

«Ми говоримо і про захисників «Азовсталі», але справа просувається важко, тому що Росія хоче отримати з них максимальну пропагандистську вигоду. Червоний Хрест і ООН у цьому слабкі. Вони мають стати активнішими», – зазначив він.

Як наголосив Михайло Подоляк, у війні в Україні Росія перетнула всі допустимі межі й має відповісти за свої злочини, бо в іншому разі вся система європейської безпеки втратить авторитет.

За словами радника керівника Офісу Президента, Україні вдалося загальмувати просування Росії на Донбасі, хоч російська армія щодня робить 40-50 тисяч пострілів з артилерії різного калібру.

«Війна перейшла в четверту стадію. Росія завезла в Україну максимальну кількість техніки та людей. Вони ведуть артилерійську війну, яку хочуть продовжити до зими», – сказав він.

При цьому, як зауважив Михайло Подоляк, РФ намагається виснажити Європу дефіцитом енергоносіїв, щоб вона втомилася від допомоги нашій країні в цій війні.

Радник керівника Офісу Президента зазначив, що контрнаступ України на півдні прогресує.

«Ми намагаємося ефективно знищити логістику та управлінські позиції росіян. Наша мета – ускладнити їхнє постачання та змусити відступити до настання зими», – розповів Михайло Подоляк.

Щоб здобути перевагу на полі бою, Україні потрібне сучасне озброєння, зокрема системи протиповітряної оборони, по які українська влада звертається до урядів іноземних держав.

«Протиракетний потенціал дуже важливий, тому що Росія атакує крилатими ракетами житлові райони», – наголосив радник керівника Офісу Президента.

Крім зброї, за його словами, потрібна допомога українській економіці, яку Росія спробувала зруйнувати, розбомбивши заводи, порти та сільськогосподарські підприємства.

Окремо Михайло Подоляк подякував Фінляндії за надану допомогу й висловив сподівання на активну підтримку України на шляху до членства в ЄС.

«У нас дуже теплі стосунки з Фінляндією. Фінляндія – одна з тих країн, які розуміють, що всім нам загрожує небезпека, якщо Росія залишиться такою, якою вона є зараз», – сказав радник керівника Офісу Президента.

 

 

Офіційне інтернет-представництво

 

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk